ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πτώσης συνέχεια στο spread του δεκαετούς ομολόγου

Συνέχισε και την Τρίτη την πτωτική του πορεία το spread του δεκαετούς ομολόγου, πέφτοντας μετά από πολλούς μήνες κάτω από τις 700 μονάδες βάσης, στις 684 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό δημόσιο άντλησε  την Τρίτη 1,17 δισ. ευρώ κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, η οποία αποτέλεσε ένα θετικό τεστ για το κόστος δανεισμού του δημοσίου στις αγορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το επιτόκιο της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στο 4,54% έναντι 4,82%, που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία της 14ης Σεπτεμβρίου.

Ικανοποίηση Παπακωνσταντίνου
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της έκδοσης έντοκων γραμματίων του Δημοσίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών από τη Βουλή παρουσιάζοντας το προσχέδιο Προϋπολογισμού για το 2011.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην άντληση 1,17 δισ. ευρώ από την έκδοση των έντοκων γραμματίων, έκανε λόγο για «ένα γεγονός πάρα πολύ θετικό» και ενδεικτικό της «βήμα προς βήμα» ανάκαμψης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας.

«Για πρώτη φορά μετά από καιρό βλέπουμε τα spreads να μειώνονται κατά 200 μονάδες βάσης και να υποχωρούν κάτω από τις 700 μονάδες βάσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου