ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Διαμαντοπούλου: «Με sms προτρέπουν σε καταλήψεις»



Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εξωσχολικούς βλέπει η Αννα Διαμαντοπούλου πίσω από το κύμα καταλήψεων στα σχολεία της χώρας.
 Μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εξωσχολικούς βλέπει η Αννα Διαμαντοπούλου πίσω από το κύμα καταλήψεων στα σχολεία της χώρας.Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σπηλιόπουλου η υπουργός Παιδείας εκτίμησε: «Το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από εξωσχολικούς ή και πιθανώς από κόμματα ως πεδίο σύγκρουσης με την κυβέρνηση».

Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε τη δυσφορία της για τις παρατηρούμενες καταλήψεις υπενθυμίζοντας την περσινή απώλεια εκατοντάδων ωρών συνεπεία των καταλήψεων και υπογράμμισε την πρωτοβουλία του υφυπουργού Παιδείας, να εκπονήσει πρόγραμμα αναπλήρωσης των χαμένων ωρών.

«Η κατάληψη, από ακραία μορφή αγώνα, δεν μπορεί να γίνεται καθημερινότητα και να δημιουργεί προβλήματα στο δημόσιο σχολείο» παρατήρησε και πρόσθεσε:
«Το κλειστό σχολείο, οδηγεί στην κατάργηση της Δημοκρατίας στη λογική των παιδιών - και οδηγεί στην παραπαιδεία και τα φροντιστήρια, ενώ έχει και υψηλό κόστος, λόγω των ζημιών που προκαλούνται από τις καταλήψεις».
Επίσης η υπουργός Παιδείας κατήγγειλε την αποστολή sms που προτρέπουν τους μαθητές σε καταλήψεις σχολείων και εξήρε ανακοίνωση «κόμματος της Αριστεράς» το οποίο δεν κατονόμασε στην οποία καταδικαζόταν η κατάχρηση των καταλήψεων.
Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου, απαντώντας στην ερώτηση του κ. Σπηλιόπουλου σχετικά με τη θέρμανση των σχολείων, ανέφερε πως έχει ήδη εκταμιευθεί ποσόν 40 εκατ. ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου