ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Επίθεση σε Σαμαρά και Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ότι η χώρα βάδιζε προς τη χρεοκοπία, υποστήριξε ο επίτιμος, ενώ επέκρινε τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά περί μείωσης του ελλείμματος σε 18 μήνες 
 Την πεποίθηση ότι ο κ. Κ. Καραμανλής γνώριζε πως η χώρα βάδιζε στη χρεοκοπία, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ταυτόχρονα απογοητευμένος από την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί «μπορούσε να φέρει τα πράγματα σε καλύτερη κατάσταση και δεν το έκανε».
 Ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες (στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega), επεσήμανε ότι παρακινούσε διαρκώς τον τότε πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή να πάρει μέτρα στην οικονομία και σημείωσε ότι «και εκείνος γνώριζε -όπως όλοι- ότι βαδίζαμε στη χρεοκοπία». Επίσης εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία του με τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο κ. Καραμανλής λέγοντας ότι «θα έπρεπε να πάρει τα μέτρα και να βουλιάξει με τη σημαία ψηλά, αντί να έχει τώρα απέναντί του την κατηγορία ότι παρέδωσε την «καυτή πατάτα» στον επόμενο».



Ακόμη πιο επικριτικός ήταν με τον κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «λαϊκιστή». «Oσο δίκιο είχε ο Γ. Παπανδρέου όταν έλεγε προεκλογικά ότι υπάρχουν χρήματα, άλλο τόσο δίκιο έχει και ο Αντ. Σαμαράς που λέει ότι θα μειώσει το έλλειμμα σε 18 μήνες», είπε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε «γελοίο, κωμικό και επιζήμιο» το να γίνει Εξεταστική για την οικονομία και διαφώνησε πλήρως και με την προαναγγελία του προέδρου της ΝΔ ότι θα συγκροτήσει Εξεταστική μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες προσφυγής της χώρας στο μνημόνιο. «Αρκετά διασύρθηκε η Ελλάδα», τόνισε.
Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός συμφώνησε απόλυτα με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και επεσήμανε ότι «θα χρειαστούν και άλλα».
ΝΔ
«Καλή σας νύχτα, κύριε Μητσοτάκη...»
Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής: «Τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, ενεργώντας σαν ναυαγοσώστης του κ. Παπανδρέου, επιτέθηκε απόψε εναντίον της Παράταξης, που τον ανέδειξε στα ύψιστα αξιώματα της χώρας, σε μια στιγμή που είναι ορατή η ραγδαία φθορά του ΠΑΣΟΚ και η ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ο λαός μας έχει μνήμη, γνώση και κρίση. Καλή σας νύχτα, κ. Μητσοτάκη...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου