ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις του Δ.Ρέππα. «Θα υπάρξουν συνέπειες» προειδοποιεί ο Πεταλωτής. Ενταση στο λιμάνι
του Πειραιά Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις που έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημ. Ρέππας, στα τρία βασικά αιτήματά τους που αφορούν το αναπτυξιακό, το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό. Κατά τη διάρκεια της Πανελλαδικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, οι μεταφορείς αποφάσισαν σε ποσοστό 60-40 να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, εκτιμώντας ότι οι δεσμεύσεις του υπουργού δεν τους ικανοποιούν. Συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο Στη διάρκεια της συνάντησης σημειώθηκε μεγάλη ένταση, καθώς ήταν αρκετές οι φωνές που ζητούσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά οι πιο «θερμόαιμοι» ήταν ανυποχώρητοι, εκφράζοντας το επιχείρημα «χάσαμε τα πάντα, δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε». Οι μεταφορείς, οι οποίοι είχαν μαζί τους και νομικό σύμβουλο, διατείνονται ότι οι δεσμεύσεις του κ. Ρέππα δεν τους ικανοποιούν, καθώς υπάρχουν αρκετές ασάφειες στην επιστολή, η οποία δεν καλύπτει όλα όσα τους είχε υποσχεθεί ο υπουργός. Συνεχίζουν τον κλεφτοπόλεμο Δεν ανακοινώθηκε η μορφή που θα πάρουν πλέον οι κινητοποιήσεις, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τον κλεφτοπόλεμο με την αστυνομία, ενώ σαν άσκηση μεγαλύτερης πίεσης προς την κυβέρνηση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μην περάσουν φορτηγά προς τα νησιά, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις αγαθών να είναι εντονότερες, οπότε εντονότερες θα είναι και οι αντιδράσεις του κόσμου. Ενταση στο λιμάνι Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς τα φορτηγά αυτοκίνητα-νταλίκες που έχουν αποβιβαστεί από τα πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στο χώρο του λιμανιού γιατί απεργοί ιδιοκτήτες φορτηγών δεν τους επιτρέπουν να εξέλθουν. Ενταση δημιουργήθηκε το απόγευμα όταν μεταφορείς εμπόδισαν συναδέλφους τους να επιβιβαστούν με οχήματα στο πλοίο Blue Star 2 που αναχωρούσε για τη Ρόδο στις 7 το απόγευμα. "Θα υποστούν τις συνέπειες" «Πλέον υπάρχει νόμος του κράτους ψηφισμένος, έχουμε κινηθεί με γνώμονα την αποφασιστικότητα και την ψυχραιμία, φυσικά όσοι παραβαίνουν τους νόμους έχουν και τις αντίστοιχες συνέπειες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, λίγο μετά την απόφαση των επαγγελματιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Τα μπλόκα Οσον αφορά τα μπλόκα, σε όλη την Αττική υπάρχουν 19 μπλόκα και συνολικά 850 φορτηγά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στα σημεία που βρίσκονται παρατεταγμένα τα φορτηγά. Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης εξακολουθούν να διατηρούν σταθμευμένα τα οχήματά τους στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.





Σύμφωνα με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές υπάρχουν: * 110 φορτηγά στη διασταύρωση της Λαχαναγοράς * 66 στη διασταύρωση Γέφυρας, στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Βέροιας * 20 στο Δερβένι * 20 στην πύλη 16 του ΟΛΘ Τα φορτηγά είναι σταθμευμένα στους παραπάνω οδικούς κόμβους, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου