ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η ξυπνάμε ή χανόμαστε

Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, ο υπεύθυνος λόγος του, το πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση και την υποτέλεια και το μήνυμά του ότι υπάρχει ελπίδα, παρά τα αδιέξοδα που σωρεύει η κυβερνητική ανικανότητα στην ήδη τραυματισμένη οικονομία μας, έδωσαν στο λαό την αναπνοή που χρειαζόταν σε ώρα πορείας απελπισίας.

Το πρόβλημα των Ελλήνων δεν είναι η ίδια η κρίση. Είναι οι κυβερνητικοί χειρισμοί που τη μεγιστοποίησαν και την καθιστούν αδιέξοδη. Αυτοί οι χειρισμοί, σε συνδυασμό με τα τραγελαφικά ψέματα των κυβερνητικών παπαγάλων, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε στις καρδιές των μη φανατικά σκεπτομένων Ελλήνων. Εξήγησε ότι δυστυχώς επί Ν.Δ. δεν έγιναν πράγματα που ο κόσμος δικαίως περίμενε, με αποτέλεσμα να μπουν πολλοί πολίτες σε βαθύ και παρατεταμένο προβληματισμό.

Όμως το βάρος και το βάθος της κρίσης τούς αναγκάζει να προσπεράσουν την τεράστια προπαγανδιστική επιχείρηση της κυβέρνησης και η Ν.Δ. θα κληθεί να διορθώσει πράγματα που στρεβλώθηκαν πολύ και είναι ήδη οριακά αναστρέψιμα.
Όμως τίποτα δεν θα γίνει και η καταστροφή θα είναι δεδομένη, αν η κοινωνία δε στρατευθεί στην ανάγκη να δει την αλήθεια και να αποβάλει τις παρωπίδες ενός ψεύτικου ευδαιμονισμού και μιας γλυκιάς, αλλά θανατηφόρου ελπίδας για λύση, μέσα από τις κυβερνητικές πρακτικές.

Αν η κοινωνία δεν ξυπνήσει και μείνει στο λήθαργο των σειρήνων της πράσινης προπαγάνδας, η καταστροφή θα έρθει με γεωμετρική ταχύτητα. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την πόλωση και το ψέμα. Στις εκλογές του Καλλικράτη πρέπει να πάρει την απάντηση ότι οι Έλληνες αφυπνίσθηκαν. Αλλιώς…

Η «Α»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου