ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχεται νέος νόμος για τα ΑΕΙ.

Sxoleio Νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια μελετά το Υπουργείο Παιδείας, δεδομένου οτι ο προηγούμενος νόμος δεν υλοποιήθηκε επί της ουσίας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση προς τον ειδικό γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Β. Παπάζογλου αν θα αλλάξει ο προηγούμενος νόμος που θεσπίσθηκε επι υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, και ιδιαίτερα οι διατάξεις περί “αιωνίων φοιτητών” απάντησε:

«Εχουμε εξαγγείλει μία πλήρη ανατροπή του νόμου -πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο νόμος δεν ήταν εφαρμόσιμος. Οποια ιδρύματα προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν στέλνοντας συστημένες επιστολές, οι περισσότερες επιστράφηκαν διότι ήταν άγνωστη η κατοικία των φοιτητών. Αρα πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος. Υπάρχουν συζητήσεις αυτή τη στιγμή για το πώς θα είμαστε σίγουροι πόσους φοιτητές έχουμε. Το ζητούμενο είναι να ξέρουμε πόσους φοιτητές έχουμε στην Ελλάδα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε».

Ο ειδικός γραμματέας τόνισε οτι «μέσω του συστήματος που αναφέρεται στα συγγράμματα θα έχουμε μία πρώτη εικόνα πόσοι είναι οι ενεργοί φοιτητές στη χώρα μας. Οχι βέβαια απόλυτα, αλλά θα έχουμε μία καλή εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου