ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Οι «G20» θέλουν να κλείσουν τα καταστροφικά «κενά» στο διεθνές εμπόριο

H εξομάλυνση των ανισομερειών της παγκόσμιας οικονομίας είναι το κύριο θέμα που θα εξετάσουν σήμερα και αύριο οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των είκοσι κορυφαίων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών του πλανήτη, «G20», στη Βρετανία. Τα οικονομικά επιτελεία είναι πιθανόν, επίσης, να επαναλάβουν τη δέσμευσή τους για διατήρηση των μέτρων στήριξης των οικονομιών έως ότου διασφαλιστεί η παγκόσμια ανάκαμψη. Ήδη, αρκετές αγορές καταγράφουν ανάπτυξη, παρέχοντας λίγες ελπίδες για βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας.
Οι υπουργοί, μαζί με τους κεντρικούς τραπεζίτες των «G20», προτίθενται να σχεδιάσουν μια ειδική διαδικασία επίβλεψης, με στόχο να κλείσουν τα καταστροφικά «κενά» στο διεθνές εμπόριο, στην κατανάλωση και τους προϋπολογισμούς, αλλά οι μακροχρόνιες διαφωνίες τους σε πολλά ζητήματα προοιωνίζουν βραδεία πρόοδο.

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών Αλιστέρ Ντάρλινγκ (φωτογραφία) τάσσεται υπέρ της συνέχισης των κρατικών μέτρων οικονομικής τόνωσης, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι οι «G20» θα πρέπει να αναπτύξουν ένα σύστημα για να αντιμετωπιστεί η δημιουργία «φούσκας» στις τιμές των ενεργητικών, καθώς οι κορυφαίες οικονομίες του πλανήτη ανακάμπτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου