ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Μπακογιάννη: «Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει»

«Να ακούσουμε τα μηνύματα της κοινωνίας».

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας, μίλησε απόψε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη και όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει, να γίνουμε ανοικτό κόμμα, να ακούσουμε τα μηνύματα της κοινωνίας και να συμπορευτούμε».

Αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι ανέλαβε εξ΄ αρχής δεσμεύσεις πως εφ΄ όσον εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει θητεία, όλες οι θέσεις του κόμματος θα είναι αιρετές και οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα εκλέγονται στους κατά τόπους δήμους. Επίσης πρόσθεσε ότι το κόμμα θα εκλέξει επιτροπή δεοντολογίας, η οποία θα παρακολουθεί συμπεριφορές στελεχών του κόμματος. Μάλιστα, όπως σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, «μόνο έτσι θα πετύχουμε να πείσουμε ότι είμαστε ενωμένοι, δυνατοί και με αλληλεγγύη».

Ακόμη η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε ότι εφ΄ όσον εκλεγεί, θα οργανωθούν σε όλη την χώρα δημοτικές, νομαρχιακές και θεματικές συνελεύσεις όπου θα συζητηθούν τα αίτια της ήττας στις βουλευτικές εκλογές, οι προγραμματικές θέσεις με νέες ιδέες και νέες προτάσεις, αλλά και το καταστατικό.

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι δεν έλειψε ούτε μία στιγμή από τις μάχες της παράταξης και συμπλήρωσε: «Γνωρίζετε ότι έχω οργώσει όλη την Ελλάδα δεκάδες φορές για να στηρίξω την πολιτική δράση του κόμματος. Γνωρίζετε ότι στάθηκα στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Στις εύκολες και στις δύσκολες στιγμές».

Όσον αφορά στο θεσμικό ρόλο της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, δηλαδή να κάνουμε αντιπολίτευση», διότι όπως πρόσθεσε «χρειάζεται να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα στην εντολή του».

Επίσης κατά την διάρκεια της ομιλίας της άσκησε κριτική το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι τα πρώτα δείγματα της διακυβέρνησης είναι ήδη πολύ ανησυχητικά. Συγκεκριμένα κατηγόρησε την κυβέρνηση για «φούσκωμα» του ελλείμματος, για ανευθυνότητα στο ζήτημα του λιμανιού του Πειραιά και για ρεβανσισμό σε ζητήματα όπως αυτό των προγραμμάτων «stage».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου