ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Καθαίρεση - πλήγμα για Σαρκοζί #


Ο μεγαλοεπιχειρηματίας γερουσιαστής και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Λε Φιγκαρό», Σερζ Ντασό, καθαιρέθηκε από το αξίωμα του δημάρχου για χρηματισμό ψηφοφόρων
Η στενή φιλία με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί δεν στάθηκε ικανή για να «σώσει» τον 84χρονο Εβραίο μεγαλοεπιχειρηματία, γερουσιαστή του κυβερνώντος κόμματος της Γαλλίας και ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Λε Φιγκαρό».

Ο Σερζ Ντασό, ένας από τους πλουσιότερους πολίτες της χώρας, καθαιρέθηκε από το αξίωμα του δημάρχου της πόλης Κορμπέιγ - Εσόν για δωροδοκία ψηφοφόρων κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2008.

Πριν από έναν χρόνο, ο Ντασό είχε κερδίσει με διαφορά 170 ψήφων σε σύνολο 13.455 έναντι του αντιπάλου του Μπρουνό Πιριού, υποψήφιου του Κομμουνιστικού Κόμματος
Ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας, ακύρωσε τη νίκη του Ντασό στις δημοτικές εκλογές του 2008 για χρηματισμό ψηφοφόρων, ενώ του αφαίρεσε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα για έναν χρόνο.

Αυτή η απόφαση του «κόβει τα φτερά», καθώς του στερεί το δικαίωμα να είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν εντός τριών μηνών.

Το δικαίωμα του εκλέγεσθαι αφαιρέθηκε και από τον αντίπαλό του Μπρουνό Πιριού, επειδή στον απολογισμό των δαπανών του δεν συμπεριέλαβε τα έξοδα ενοικίασης ενός γηπέδου για την προεκλογική του συγκέντρωση.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Ντασό τη χαρακτήρισε «σκανδαλώδη», με πολιτικό κίνητρο.

«Δεν είναι τυχαίο», επισημαίνει στην ιστοσελίδα «Lepoint.fr», ότι «όλα τα μέλη του ανώτατου δικαστηρίου της Γαλλίας ανήκουν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα». Αν και παραδέχτηκε ότι είχε ενισχύσει οικονομικά ορισμένους συμπολίτες του, αρνήθηκε, ωστόσο, ότι η βοήθεια αυτή εξυπηρετούσε προεκλογικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Challenges», η περιουσία της οικογένειας Ντασό υπολογίζεται σε 6 δισ. ευρώ. Ο γηραιότερος ιδιοκτήτης ημερήσιας εφημερίδας της Γαλλίας διατελούσε πριν από λίγα χρόνια πρόεδρος της γαλλικής βιομηχανίας «Dassault», που κατασκευάζει, μεταξύ άλλων, πολεμικά αεροσκάφη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το τζετ του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κατασκευαζόταν επί προεδρίας Ζισκάρ ντε Εστέν, όπως και σήμερα, από την «Dassault», την ομώνυμη οικογένεια των Εβραίων μεγιστάνων από το Παρίσι. Τον περασμένο μήνα, ο ένοικος των Ηλυσίων Πεδίων μετέβη στο Αμπού Ντάμπι για να πείσει, μεταξύ άλλων, τους εμίρηδες να προμηθευτούν τα μαχητικά τέταρτης γενιάς «Ραφάλ» που κατασκευάζει η «Dassault».

ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου