ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων και αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές.

Τους νομούς Λάρισας. Τρικάλων και Καρδίτσας επισκέπτεται ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα.

Ο Κ. Καραμανλής επιθεώρησε τα έργα της ΠΑΘΕ στα Τέμπη και δήλωσε : «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη σημερινή μου επίσκεψη εδώ, γιατί βλέπω ότι, μετά το πέταλο του Μαλιακού, προχωρά με ταχείς ρυθμούς το έργο σ’ ένα από τα πιο δύσκολα, τα πιο επικίνδυνα σημεία της εθνικής οδού, στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα.

Όταν τα έργα αυτά ολοκληρωθούν, θα έχουμε μια εξαιρετική Εθνική Οδό, από την αρχή μέχρι το τέλος της. Έναν ασφαλή, σύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών αυτοκινητόδρομο».

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη επίσης το ΥΠΕΧΩΔΕ για την προώθηση και αυτού του μεγάλου έργου και εξέφρασε την πεποίθηση, όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό το μεγάλο και δύσκολο έργο θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Στις 20:00 το βράδυ, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών - Αεροπυρόσβεσης στην Ελευσίνα επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, απ’ όπου ευχήθηκε να μην ξαναζήσουμε βάρβαρες στιγμές όπως εκείνες στην Ηλεία.

Για το λόγο αυτό δεσμεύτηκε ότι «θα παρέχουμε ό,τι μέσο, όποια βοήθεια χρειάζεται για την ηθική αλλά και υλική στήριξη, ώστε να τα στελέχη της Μοίρας να μπορούν να επιτελέσουν το έργο τους χωρίς κινδύνους για τη δική τους ζωή».

Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να ξεφύγουμε από τη βαρβαρότητα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι στις 7 Ιουνίου παίρνουμε μια απόφαση για την Ευρώπη, δείχνοντας ότι μπορούμε να δώσουμε νέα προοπτική στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί και το πρώην εργοστάσιο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα.

Στην Κρήτη περιοδεύει η Αλ. Παπαρήγα, η οποία το απόγευμα θα κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Στο Μενίδι και τους Θρακομακεδόνες βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε σε δηλώσεις του ότι το πραγματικό δίλλημα των ευρωεκλογών «δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ανούσια σκιαμαχία πράσινων παπαγάλων και γαλάζιων βαρβάρων. Το πραγματικό δίλλημα είναι αν από τις 8 του Ιούνη θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική που συρρικνώνει δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις, που οδηγεί τη νέα γενιά στο περιθώριο».

Επιπλέον τόνισε ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει τι παιχνίδι παίζεται και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη μαζική τους συμμετοχή στην κάλπη θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα: «Ενα μήνυμα ενάντια στις δυνάμεις που επιμένουν στο μονόδρομο του Συμφώνου Σταθερότητας, στη Συνθήκη της Λισσαβόνας, στο μονόδρομο μιας πολιτικής που μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν αντέχουν πια οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Δεν αντέχουν πια οι νέοι άνθρωποι να έχουν δύο πτυχία, να διεκδικούν δουλειές και να είναι αναγκασμένοι να περνάνε από τον εξευτελισμό των κομματικών γραφείων των βουλευτών και των πολιτευτών. Στις 7 του Ιούνη λοιπόν έχουμε μια ευκαιρία στα χέρια μας και είμαστε σίγουροι ότι θα την αξιοποιήσουμε», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ., Γιώργος Καρατζαφέρης, από την Ηγουμενίτσα αναφέρθηκε στη θέση του κόμματος του για τα εθνικά θέματα. Μιλώντας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε πως «λέμε όχι σε οποιοδήποτε πρόθεμα ή παράγωγο της λέξης Μακεδονία για τα Σκόπια και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά» ενώ για την είσοδο της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. είπε ότι όταν όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου ψήφησαν ναι στην είσοδο της, ο ΛΑ.Ο.Σ. είπε όχι γιατί έθεσε ως προϋπόθεση να τακτοποιηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και τα βίαια επεισόδια στην Αθήνα, διερωτώμενος: «αυτοί που τους συμπαραστάθηκαν, οι αριστερές συνιστώσες, οι οποίες με την πρώτη ευκαιρία δείχνουν την μεγάλη τους ευαισθησία στην μουσουλμανική θρησκεία, γιατί δεν δείχνουν και την ανάλογη ευαισθησία όταν καθυβρίζεται η χριστιανική θρησκεία;» υπενθυμίζοντας το περιστατικό, λίγα χρόνια πριν, όταν ζητήθηκε η απόσυρση ενός πίνακα που προσέβαλλε το πρόσωπο του Ιησού από έκθεση, η οποία γινόταν με επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού, και «μας είπαν ακραίους και πως η τέχνη δεν έχει όρια».

Ο κ. Καρατζαφέρης το βράδυ θα μιλήσει στα Ιωάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου