ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Αιχμές για "κουκούλωμα" των σκανδάλων

"Ως πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένω τις απαντήσεις από τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων, σχετικά με την πρόταση, που κάναμε, να απεμπλακεί, χωρίς να παραβιάζει το Σύνταγμα, η Βουλή από αυτόν το δικαστικό φόρτο και αποπροσανατολισμό, που γίνεται", δήλωσε την Τετάρτη από το Ηράκλειο Κρήτης, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο του νομού Ηρακλείου και συναντήθηκε με μέλη της Διοίκησής του.

"Περιμένουμε τις απαντήσεις τους, περιμένουμε, έστω, άλλες προτάσεις. Γιατί η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο ότι έχουμε μια Βουλή, που δεν ασχολείται με τα προβλήματά της, και επίσης ότι ουδείς, ουδείς απολύτως, με βάση τις συνταγματικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, εκ των υπουργών ή πρώην υπουργών, για τους οποίους έχουν ανακύψει ερωτήματα για ποινικές ευθύνες, έχει παραπεμφθεί. Ουδείς απολύτως. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο", πρόσθεσε ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε και στους αγρότες της Κρήτης, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του στον αγώνα τους, ζητώντας από την κυβέρνηση "να αποκτήσει μια εθνική αγροτική πολιτική, που να έχει όλα τα βασικά προϊόντα ελαιόλαδο, αμπελουργία, κτηνοτροφία και να σταματήσει τη στάση υποταγής απέναντι στην ΕΕ".

Τέλος, δήλωσε ότι η διήμερη επίσκεψή του στο Ηράκλειο είχε, ως κεντρικό αντικείμενο, την ενημέρωση για ζητήματα πολιτιστικής κληρονομιάς, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις εκ μέρους της παράταξής του και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για πρωτοβουλίες και χρηματοδοτήσεις σε αυτό τον τομέα.

Δήλωσε, μάλιστα, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον υπουργό Πολιτισμού, Αντώνη Σαμαρά την, προκειμένου να του θέσει "με επιτακτικότητα" ζητήματα Πολιτισμού, στο νομό Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου