ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για νανοτεχνολογία

Το πρώτο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός κ. Χρήστος Φώλιας.

Πρόκειται για τη δράση «Ενίσχυση Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική» Φάση 2, που υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας 1 του ΕΠΑΝ-ΙΙ, «Δημιουργία και Αξιοποίηση της Καινοτομίας υποστηριζόμενης από Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις όλων των τύπων και μεγεθών, καθώς και σε ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των ημιαγωγών, της νανο-μικρο-ηλεκτρονικής και των ενσωματωμένων συστημάτων, και διακρίνονται από χαρακτηριστικά έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας, εξαγωγικού προσανατολισμού και υπαρκτού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι φορείς, καλούνται να υποβάλουν τα προτεινόμενα σχέδια δράσης τους, συντονισμένα και σε πλαίσιο συνεργασίας μέχρι την 29 Δεκεμβρίου 2008, στα γραφεία του Corallia Σώρου 12 Μαρούσι, όπου διατίθεται και το πλήρες υλικό για την υποβολή πρότασης.

Το συνολικό ύψος της δημόσιας χρηματοδότησης του προγράμματος, η οποία προέρχεται από εθνική συμμετοχή και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης θα ανέλθει κατά μέγιστο σε 33 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου