ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Τεν Κάτε: «'Ετσι και με τον 'Αρη»

Ευχαριστημένος από την απόδοση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο με την Ίντερ έμεινε ο Χενκ Τεν Κάτε, που ζήτησε από τους παίκτες να παίξουν έτσι και με τον Άρη.

Όπως είναι γνωστό, η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί πρώτο στόχο για τους «πράσινους» και ο Ολλανδός υποστήριξε ότι «αν παίζουμε και στη συνέχεια, όπως και στο δεύτερο ημίχρονο με την Ιντερ, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Εν τω μεταξύ, ο 54χρονος τεχνικός στήριξε τον Σιμάο, ο οποίος ήταν στενοχωρημένος από το λάθος του στο προχθεσινό ματς. «Χάσαμε από την Ίντερ, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί, επειδή στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και μπορούσαμε να σκοράρουμε. Δεν θέλω να σας βλέπω απογοητευμένους», είπε αρχικά και στη συνέχεια πέρασε στην κριτική για το παιχνίδι: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και κάναμε κάποια λάθη. Ο Γκούμας κράταγε πίσω την άμυνα, με αποτέλεσμα η Ίντερ να βρίσκει χώρο και να φθάνει στην περιοχή μας. Στο γκολ που δεχθήκαμε έγινε τριπλό λάθος. Πρώτα ο Σιμάο αφήνει την μπάλα να σκάσει και δεν τη διώχνει προ του Ιμπραΐμοβιτς. Στη συνέχεια ο Νίλσον χάνει δύο φορές τη μονομαχία με τον Ιμπραΐμοβιτς και στο τέλος ο Βύντρα δεν ακολουθεί τον Μαντσίνι, που σκοράρει ανενόχλητος». Κάπου εκεί στάθηκε λίγο στον άσο από τη Μοζαμβίκη και τον ενθάρρυνε: «Είσαι πολύ καλός παίκτης και νεαρός. Από τα λάθη σου θα μάθεις. Και αυτό ήταν ένα λάθος για να μάθεις».

Στη συνέχεια ο Τεν Κάτε αναφέρθηκε στη εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και ήμασταν πολύ καλοί. Είμαι ευχαριστημένος και έπρεπε να είχαμε σκοράρει. Η Ίντερ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και δεν συγχωρεί τα λάθη και έτσι σκόραρε στη μοναδική επίθεση που έκανε. Ο κόσμος χειροκρότησε στο τέλος, διότι αναγνώρισε την προσπάθεια που κάναμε». Καταλήγοντας, ο Τεν Κάτε, προσπάθησε να βάλει τους ποδοσφαιριστές στο κλίμα του πρωταθλήματος: «Τώρα το ματς με την Ίντερ πέρασε. Το ξεχνάμε. Πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Το Σάββατο με τον Άρη πρέπει να νικήσουμε. Δεν έχουμε περιθώρια απώλειας βαθμών. Είναι μία δύσκολη έδρα και πρέπει να παίξουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο. Αν παίξουμε έτσι, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Παρατηρήσεις από Τεν Κάτε

Έντονες έως καυστικές ήταν οι παρατηρήσεις του Τεν Κάτε, κυρίως για το λάθος που έγινε στο πρώτο γκολ, στο ημίχρονο του αγώνα με την Ίντερ. Ο Ολλανδός είχε νευριάσει και έβαλε τις φωνές σε κάποιους παίκτες: «Στο γκολ που δεχθήκαμε έγιναν τρία λάθη. Σιμάο, γιατί αφήνεις την μπάλα να σκάσει στο έδαφος; Νίλσον, πώς πας έτσι πάνω στον Ιμπραΐμοβιτς, φίλος σου είναι; Βύντρα, πού είσαι όταν η μπάλα φθάνει στον Μαντσίνι; Έπρεπε να είχες γυρίσει και να καλύψεις».

Ο Γιάννης Γκούμας έκανε λόγο, μετά το τέλος του αγώνα με την Ίντερ, για λάθος τακτική στο πρώτο ημίχρονο με το μαν του μαν, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της διοίκησης και του προπονητή. Αρχικά ο Κώστας Αντωνίου και μετά ο Τεν Κάτε έκαναν δριμύτατες παρατηρήσεις στον έμπειρο αμυντικό, ο οποίος παραδέχθηκε το σφάλμα του και ζήτησε συγγνώμη.

Με τη Βέρντερ ο «Κάρα»

Περίπου ένα μήνα εκτός δράσης θα μείνει ο Γιώργος Καραγκούνης, αφού προχθές υπέστη θλάση β' βαθμού στη γάμπα. Πλέον υπολογίζεται ότι ο «Κάρα» θα επιστρέψει πιθανότατα στο ματς της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League με αντίπαλο τη Βέρντερ Βρέμης στις 22 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου