ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συλλήψεις για τα τρομο-δέματα

Ενας 22χρονος που ήδη καταζητείτο για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ένας 24χρονος είναι οι «τρομο - κούριερ» που αποπειράθηκαν να στείλουν 4 δέματα παγιδευμένα με εκρηκτικά σε ισάριθμους παραλήπτες, ανάμεσα στους οποίους και ο Νικολά Σαρκοζί...
Δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 24 ετών είναι οι «τρομο - κούριερ» που μέσα σε μία ώρα αποπειράθηκαν να στείλουν τέσσερα δέματα παγιδευμένα με εκρηκτικά σε ισάριθμους παραλήπτες ανάμεσα στους οποίους και ο... Νικολά Σαρκοζί.
Εις βάρος του 22χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» καθώς εναντίον του είχε σχηματισθεί δικογραφία για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμούς ελεωφορείο της ΕΘΕΛ.

Οι δύο «τρομο - κούριερ» έφθασαν γύρω στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας σε εταιρία ταχυμεταφορών επί της οδού Αστυδάμαντος 71 στο Παγκράτι. Άφησαν το δέμα, το οποίο είχε για παραλήπτη την πρεσβεία του Μεξικού, πλήρωσαν 20 ευρώ και αποχώρησαν χωρίς να πάρουν απόδειξη όπως παρατήρησε η γυναίκα που παρέλαβε το δέμα, η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια της εταιρίας.
Λίγη ώρα μετά, και συγκεκριμένα στις 11.47, το δέμα έσκασε στα χέρια της γυναίκας τραυματίζοντάς την ελαφρά. Αμέσως σε όλο το λεκανοπέδιο κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Χωρίς ίσως να γνωρίζουν την κατάληξη της πρώτης τους απόπειρας, οι δύο άνδρες πήγαν ακολούθως σε άλλη εταιρία ταχυμεταφορών στην οδό Σπύρου Μερκούρη 62 - 64 στο Παγκράτι όπου άφησαν προς αποστολή ένα δέμα με παραλήπτη τούτη τη φορά την πρεσβεία της Ολλανδίας.
Και ενώ σε όλη την Αττική έχει σημάνει συναγερμός και η Αντιτρομοκρατική, η ΕΛΑΣ έχουν τεθεί επί ποδός, οι δύο άνδρες συνέχισαν τις... διανομές τους φθάνοντας στην οδό Ριζάρη.
Εκεί συνελήφθησαν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, βάσει των περιγραφών που είχαν δώσει οι υπάλληλοι της πρώτης εταιρίας ταχυμεταφορών.
Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συλληφθέντες φορούσαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια τύπου Glock των 9 χιλιοστών και μία περούκα. Πάνω τους βρέθηκε επίσης μία απόδειξη πληρωμής από την επίεσκεψή τους στη δεύτερη εταιρία ταχυμεταφορών και -το σημαντικότερο- δύο ακόμη εκρηκτικοί μηχανισμοί (δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν ήταν και αυτοί ήδη τοποθετημένοι σε δέμα) με παραλήπτη την πρεσβεία του Βελγίου και τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
Η αστυνομία εξουδετέρωσε με ελεγχόμενες εκρήξεις τους τρεις εναπομείναντες εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ οι έρευνες για τα κίνητρα των δύο ανδρών καθώς και πιθανούς συνεργούς τους συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου