ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

«Ημέρα κρίσιμων αποφάσεων»

«Σήμερα παίρνουμε αποφάσεις για τη σταθερότητα της χώρας προκειμένου να συνεχίσουμε τις δύσκολες αλλά αυτονόητες αλλαγές», σημείωσε ο πρωθυπουργός λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
  Ξεκίνησε από τις 7 το πρωί, σε ολόκληρη τη χώρα και σε ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα ενώ στις 9.30 θα υπάρξει μία πρώτη, ασφαλής εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
 Κάρολος Παπούλιας: Μεταρρύθμιση που έπρεπε να είχε ήδη γίνει
Πολύ σημαντική μέρα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το θεσμό του Καλλικράτη. Ο κ. παπούλιας, που ψήφισε στα Ιωάννινα χαρακτήρισε τον Καλλικράτη «θεσμό που ενισχύει τη λαϊκή συμμετοχή», και συμπλήρωσε: «Είναι μια μεταρρύθμιση που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό». Ευχήθηκε, τέλος, «καλή επιτυχία» σε όλους τους υποψηφίους.
 Παπανδρέου: Ημέρα αποφάσεων
Εγκριση στην αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση αλλά και απόφαση για να διασφαλισθεί η σταθερότητα της χώρας, ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ερυθραία.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως μέρα σημαντικών αποφάσεων, τόσο για τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» όσο και για την πορεία της χώρας: «Κάνουμε ένα όραμα πραγματικότητα με τον Καλλικράτη. Αλλάζουμε ένα κράτος πελατειακό, συγκεντρωτικό και φέρνουμε την εξουσία κοντά στον πολίτη (...)  Αλλά παίρνουμε και αποφάσεις για τη σταθερότητα της πορείας της χώρας που τη χρειαζόμαστε αυτή τη σταθερότητα για να συνεχίσουμε τις δύσκολες, πολλές φορές, αλλά αυτονόητες αλλαγές. Κερδίζουμε τις μάχες, θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε μάχες ως χώρα και ξέρω ότι μπορούμε. Η Ελλάδα μπορεί όλη μαζί», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σαμαράς: «Οι Ελληνες δεν φοβούνται»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στις 9.30 το πρωί, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας: «Σήμερα το λόγο έχει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν φοβούνται. Θα επιλέξουν τους καλύτερους και θα στείλουν κι ένα μήνυμα ισχυρό προς την κυβέρνηση. Μήνυμα για αλλαγή πορείας. Η ελπίδα θα νικήσει και πάλι», σημείωσε στις δηλώσεις του αμέσως μετά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Παπαρήγα: «Θα μετρηθεί η αντοχή του λαού στα φοβικά διλήμματα»
«Σήμερα θα μετρηθεί η αντοχή του λαού απέναντι στα φοβικά διλήμματα» δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα και κάλεσε τα τηλεοπτικά κανάλια να σταματήσουν τις συζητήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ο λαός πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων», τόνισε η κ. Παπαρήγα.
Καρατζαφέρης: «Νέα ημέρα για την μεταπολίτευση»
«Ψηφίζουμε κατά συνείδηση» δήλωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης που λίγο μετά τις 11.30 ψήφισε στο 15ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι από την επομένη των εκλογών ξεκινάει μια νέα ημέρα για την «μεταπολίτευση».
Τσίπρας: «Αποδοκιμασία στην πολιτική της χρεοκοπίας»
Διπλό μήνυμα εξέπεμψε λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος (στις 11 το πρωί στο 27ο & 30ο Δημοτικό στην Κυψέλη), ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να αποδοκιμάσουν στην κάλπη «την πολιτική της χρεοκοπίας, το Μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αυτή την κατάσταση». Σημείωσε επίσης ότι για το κόμμα του «ελπίδα είναι η συνάντηση της Αριστεράς με δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο».

Η μάχη της Αττικής και της Αθήνας
Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε ο υποψήφιος περιφερειάχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός: «Σήμερα αποφασίζουν οι πολίτες» σημείωσε και έθεσε το δίλημμα: «Θα πάμε μπροστά ή θα μείνουμε στάσιμοι;». Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Σήμερα μιλάνε οι πολίτες και οι πολίτες θα αποφασίσουν να πάμε μπροστά» πρόσθεσε.
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε στα Κάτω Πετράλωνα, λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί και ο Βασίλης Κικίλας. «Σήμερα ψηφίζουμε και αλλάζουμε» τόνισε εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της κάλπης σημειώνοντας ότι οι «σημερινές εκλογές θα στείλουν μήνυμα ανάπτυξης, ελπίδας και αξιοπρέπειας».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι σημερινή πρωταγωνίστρια των εκλογών είναι η Αθήνα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αποχή θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινα επίπεδα. «Οι κασσάνδρες θα διαψευστούν» είπε χαρακτηριστικά.
«Σήμερα είναι μια νέα αφετηρία», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε. «Η Αθήνα δεν αντέχει άλλα τέσσερα χρόνια αδράνειας και απραξίας. Η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να ανακουφίσει τους πολίτες από τα προβλήματά τους και να ενισχύσει τους νέους», είπε και προέτρεψε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος.
«Ο λόγος ανήκει στο λαό της Αθήνας» είπε η υποψήφια Ελένη Πορτάλιου που προσήλθε λίγο πριν τις 11 το πρωί να ψηφίσει στο 36ο Γυμνασίου - Λυκείο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου