ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Μετωπική με την Αριστερά

Σκληρή κόντρα στη Βουλή μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Αλ. Τσίπρα. «Σας καλωσορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του κ. Παπανδρέου. Αντιπαράθεση και για την Ακρόπολη με την κυρία Παπαρήγα.
 Σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα κατέληξε στη Βουλή η συζήτηση επίκαιρής ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την επένδυση του Θερμοηλεκτρικού σταθμού Αιτωλοακαρνανίας. 
 «Έχουμε καιρό να σας δούμε κ. Πρωθυπουργέ και σας καλωσορίζω στη χώρα των διεφθαρμένων πολιτών και του διεφθαρμένου Κοινοβουλίου» είπε παίρνοντας τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας την άμεση αντίδραση ? παρέμβαση του πρόεδρου της Βουλής Φιλίππου Πετσαλνικού που τον κάλεσε να σέβεται το θεσμό του Κοινοβούλιο και να μην χρησιμοποίει την έκφραση «διεφθαρμένο Κοινοβούλιο».
Ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο φανερά ενοχλημένος και σε υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον πρόεδρο του  ΣΥΡΙΖΑ ότι «διαστρέφει του δημοκρατικούς θεσμούς».
«Είστε εσείς κύριε Τσίπρα και το δικό σας κόμμα που με αυτά που λέτε και κάνετε και με τα συνθήματά σας διασύρετε τη χώρα εντός και εκτός» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν μίλησε για διεφθαρμένους Έλληνες ή δημοσίους υπαλλήλους αλλά όλοι γνώριζαν ότι υπάρχει διαφθορά στους θεσμούς και τους μηχανισμούς του κράτους». 

Ο κ. Τσίπρας πάντως στη δευτερολογία του ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο να μην «παίζει το ρόλο του συνηγόρου του πρωθυπουργού» και επεσήμανε στον Γιώργο Παπανδρέου ότι «είστε εσείς που μόλις χθες σε ομιλία σας χαρακτηρίσατε το ελληνικό μήτρα διαφθοράς».
Αντιπαράθεση και για την Ακρόπολη
Κόντρα όμως υπήρξε μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και της Αλέκας Παπαρήγα με αφορμή τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην Ακρόπολη με την Αλέκα Παπαρήγα να κατηγορεί την κυβέρνηση για την τακτική της να αποκρούσει με τις δυνάμεις των ΜΑΤ τους απεργούς.
«Δεν μπορούμε να βάζουμε λουκέτο στην Ακρόπολη, είναι άλλο το δικαίωμα στην διαμαρτυρία  και είναι ιερό όπως και το δικαώμα στο εθνικό πλούτο αλλά δεν μπορούμε να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας» είπε ο πρωθυπουργός εγκαλώντας την κ. Παπαρήγα να μην υιοθετεί τέτοιες πρακτικές. «Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υποθάλπει τέτοιες ενέργειες» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος μάλιστα τα σημερινά πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου και  κάνοντας λόγο για «διασυρμό της χώρας σε μία περίοδο που ππροσπαθούμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας».
«Η ΝΔ αλλοίωνε τα στοιχεία»
Στην ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη με θέμα την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία ο πρόεδρός του ΛΑΟΣ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξεταστούνε οι περίοδοι και οι κυβερνήσεις από την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ έως και την παρούσα κυβέρνηση και την είσοδο της Ελλάδας στο μηχανισμό της τρόικας.
Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή τονίζοντας ότι αυτοί ευθύνεται για την δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται η χώρα.
«Αλλοίωναν τα στοιχεία αυτή ήταν η μαγική φόρμουλα που χρησιμοποιούσαν από το 2004 και μετά χρησιμοποιώντας συστηματικά κραυγαλέες αλχημείες» είπε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας τα πυρά του και κατά του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας ότι «ακόμα και σήμερα η Νέα Δημοκρατία επιχαίρει και επιμένει να κρύβεται για την ανυπολόγιστη ζημιά που προκάλεσε στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου