ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Στις 21 Νοεμβρίου οι ανακοινώσεις Μπακογιάννη

Ετοιμη για την ίδρυση νέου κόμματος στις 21 Νοεμβρίου δηλώνει η Ντ.Μπακογιάννη στην "Καθημερινή της Κυριακής" εκτιμώντας ότι ο νέος πολιτικός σχηματισμός φιλοδοξεί να είναι εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος
 Έτοιμη για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας ότι ο νέος κομματικός σχηματισμός φιλοδοξεί να είναι εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος. «Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική κυβέρνηση στην Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια», εκτιμά η ίδια.
  Υπάρχουν άνθρωποι που «πιστεύουν ότι προχωρώ στη δημιουργία του νέου κόμματος από πίκρα και προσωπικό καπρίτσιο. Πιστεύουν ότι αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε κακό στην αξιωματική αντιπολίτευση. Το μόνο που ζητώ από αυτούς τους ανθρώπους σήμερα είναι να παρακολουθήσουν στενά τη διαδρομή που ξεκινάμε από την 21η Νοεμβρίου και μετά. Οι προθέσεις μας για τη φυσιογνωμία του νέου κόμματος είναι καθαρές και θα κριθούν στο πεδίο των ιδεών, των προτάσεων, της συμπεριφοράς» δηλώνει η κα Μπακογιάννη στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Εκτιμώ ότι υπάρχει η ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση προγραμματικών συμφωνιών. Εμείς δεν δουλεύουμε για ένα κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά φιλοδοξούμε να έχουμε πρόταση διακυβέρνησης για το μέλλον του τόπου που δημιουργεί κυβερνητική προοπτική, όχι με σημείο αναφοράς τα πρόσωπα που συνεργάζονται, αλλά τις πολιτικές που είναι αναγκαίο να προωθηθούν και να εφαρμοστούν [...] Με αυτήν την αντίληψη, εμείς συγκροτούμε ένα κίνημα προσανατολισμένο στην Ευρώπη και στη λογική των συνεργασιών και των συναινέσεων» προσθέτει η ίδια.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τέλος, η κα Μπακογιάννη παραδέχεται ότι έχουν διαφορετικές πολιτικές διαδρομές, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι τον αναμένει δίπλα της. «Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερχόταν από την πρώτη στιγμή στο κόμμα μου, οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι σήμερα λένε ότι δεν μπορώ να πείσω ούτε τον αδελφό μου θα έλεγαν ότι το Mητσοτακαίικο από φυλή έγινε κόμμα. Δεν γλιτώνω την κριτική είτε έτσι είτε αλλιώς» λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου