ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ερωτήματα για την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ

Η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή ότι «την επετηρίδα στην πολιτική την καθορίζει ο λαός» δεν αντανακλά μόνο το αυτονόητο, αλλά και το κλίμα που επικρατεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους κυβερνητικούς κύκλους.

Η πρωτοκαθεδρία Ραγκούση δημιουργεί ερωτήματα για την ενότητα της κυβέρνησης, αφού πρακτικά τα καθήκοντα του υπουργού Εσωτερικών επικαλύπτουν τις αρμοδιότητες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου.

Κεντρικά πρόσωπα σε αυτό το τεστ ομοψυχίας αναμένεται να είναι οι κ.κ. Ραγκούσης και Πάγκαλος. Κατά πόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι διατεθειμένος να απεμπολήσει το συντονιστικό του ρόλο έναντι του υπουργού - συντονιστή είναι ένα ερώτημα στο οποίο ουδείς μπορεί σήμερα να απαντήσει. Πολλά στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν ότι θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο ο υπουργός Εσωτερικών θα θελήσει να καταστήσει εμφανή το διακριτό του ρόλο.

Αρκετοί... Πάγκαλοι

Η στάση του κ. Ραγκούση έναντι των συναδέλφων του, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα τον αντιμετωπίσουν οι τελευταίοι, όταν και αν κληθούν να τον ενημερώσουν, είναι ζήτημα που ήδη απασχολεί τα μέλη της κυβέρνησης, με την πλειοψηφία να πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμα… Πάγκαλοι.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται τα ονόματα των Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδου, Βενιζέλου, Ρέππα, Παπουτσή, Αννας Διαμαντοπούλου, αλλά και των Παμπούκη και Γερουλάνου, οι σχέσεις των οποίων με τον Γ. Ραγκούση δεν διάγουν και την καλύτερή τους περίοδο αυτήν την εποχή. Οι υπουργοί, οι οποίοι έχουν αντιληφθεί τους κινδύνους που θα ελλοχεύουν το διάστημα παραμονής του Γ. Παπανδρέου στο εξωτερικό, σε ιδιωτικές τους συζητήσεις, δεν κρύβουν τους φόβους τους και ταυτοχρόνως εύχονται να μην υπάρξει σημαντική διαφωνία που θα προκαλέσει οριακές καταστάσεις.

Βρυξέλλες - ΗΠΑ

«Είμαστε σε καλό δρόμο, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο. Με επώδυνο τρόπο, σημειώνουμε πραγματική πρόοδο, πραγματικές αλλαγές», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος χτες στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή και η Ευρώπη θα βγει επίσης πιο δυνατή».

Ο πρωθυπουργός, αν και το θέμα της Συνόδου δεν ήταν η ελληνική οικονομία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που βρίσκει η πολιτική της κυβέρνησης στην ΕΕ.

Στη Σύνοδο ο κ. Παπανδρέου -στο πλαίσιο της συζήτησης για την οικονομική διακυβέρνηση- πρότεινε τη λήψη κοινών μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση των φορολογικών «παραδείσων» που αξιοποιούν πρωτίστως οι τράπεζες.

Από αύριο ο πρωθυπουργός θα αρχίσει κύκλο επαφών στις ΗΠΑ με στόχο τη βελτίωση του κλίματος για την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου