ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Εξετάζεται κλήτευση Καραμανλή

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί εάν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κληθεί τελικά ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Το θέμα επανέφερε το ΛΑΟΣ, δεν θα είχε αντίρρηση δηλώνει το ΚΚΕ
Μετά την κατάθεση-βόμβα της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, το αίτημα για κλήση Καραμανλή ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι, επανήλθε απο τον βουλευτή του ΛΑΟΣ, Θανάση Πλεύρη.
Το ΚΚΕ, δια του Αντώνη Σκυλλάκου, δήλωσε ότι δεν θα έφερνε αντίρρηση σε μία τέτοια ενδεχόμενη κλήτευση ενώ, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αμοιρίδης είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ορατό το ενδεχόμενο να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά καλό θα ήταν η απόφαση να ληφθεί μετά την κλήση των υπό κατηγορία υπουργών».
Εξετάζεται κλήτευση Καραμανλή

Το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, με δεδομένο ότι έλειπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Το αίτημα του ΛΑΟΣ είχε προαναγγελθεί το πρωί από τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», δήλωσε ότι "ο Κώστας Καραμανλής πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί από τη Βουλή".

«Πρέπει να μας πει πως έγινε» είπε ο κ. Καρατζαφέρης και υπογράμμισε πως ο Κώστας Καραμανλής «όπως δεν μπόρεσε να χειριστεί το κράτος με αποτέλεσμα να πτωχεύσει, έτσι δεν μπόρεσε να χειριστεί και την υπόθεση του Βατοπεδίου».

"Δεν έπρεπε να φύγουμε απο την επιτροπή"
Εξετάζεται κλήτευση Καραμανλή

Η ΝΔ δεν έπρεπε να έχει αποχωρήσει από την επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Βατοπεδίου, παρατήρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφεύγοντας πάντως να σχολιάσει το περιεχόμενο της κατάθεσης της Αικατερίνης Πελέκη.

«Όσο και αν κάποιοι σπεύδουν να προδικάσουν τα αποτελέσματα των εξεταστικών επιτροπών ή των προανακριτικών, πιστεύω ότι πάντα κάτι χρήσιμο μπορεί να βγει από αυτή την ιστορία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 και πρόσθεσε:

«Ενδεχομένως να μη μάθουμε ποτέ όλη την αλήθεια, αλλά θα μάθουμε περισσότερα από αυτά τα οποία θα γνωρίζαμε, εάν αυτές οι επιτροπές δεν είχαν συσταθεί. Και θεωρώ πάντα χρήσιμο να παρευρίσκονται όλα τα κόμματα, έτσι ώστε να υπάρχει η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση.

Αρχίζουν και οι απολογίες

Εν τω μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα ανοίγει και ο κύκλος των απολογιών πρώην στελεχών της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) για την υπόθεση των ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Mονής Βατοπεδίου.

Ειδικότερα, η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ξεκινά την αποστολή κλήσεων σε απολογία στους υπεύθυνους της ΚΕΔ, που κατηγορούνται για απιστία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Από το γραφείο της κ. Καλού έχει ήδη «φύγει» η πρώτη κλήση προς τον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔ, Πέτρο Παπαγεωργίου, ενώ θα ακολουθήσουν άμεσα οι κλήσεις προς πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Στα υπομνήματα που είχαν παραδώσει στους Εισαγγελείς στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, οι εμπλεκόμενοι της ΚΕΔ αρνούνταν ότι έχουν ποινική ευθύνη για τις λεγόμενες «ιερές» ανταλλαγές, υποστηρίζοντας πως οι ίδιοι ήταν εκτελεστικά όργανα, που εφάρμοζαν πολιτικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου