ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Θ. Τσουκάτος αποκαλύπτει την αλήθεια

Αντί για οποιοδήποτε άλλο θέμα, σήμερα θα ασχοληθώ με τη νέα κατάθεση Τσουκάτου στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens. Με ήθος σπάνιο στην εποχή μας απέναντι στο φίλο που τον πούλησε για την αδιατάρακτη, προσωρινή διατήρηση της εξουσίας του, και με τόλμη ακόμα σπανιότερη απέναντι σε ένα πανίσχυρο κόμμα, που κατέχει και τον ισοπεδωτικό κρατικό μηχανισμό, ο Θ. Τσουκάτος στάθηκε απέναντι στους βουλευτές, οι οποίοι θα έπρεπε να ντρέπονται που τον εξετάζουν, και είπε την απόλυτη αλήθεια.

Δήλωσε, όπως και προ διετίας στην ίδια επιτροπή της Βουλής, ότι όντως πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα από τη Siemens, τα οποία κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα κατέθεσε υπόμνημα, στο οποίο μιλάει για την «καταβολή προεκλογικής ενισχύσεως που η εταιρεία εισέφερε στο ΠΑΣΟΚ».

Επισημαίνοντας ότι η νομική φύση του περιστατικού ήταν καθ’ υπέρβασιν του ορίου του νόμου προεκλογική οικονομική ενίσχυση κόμματος, δεν έπαυε να είναι από αυτές που γίνονταν συχνά-πυκνά σε κάθε προεκλογική περίοδο, τονίζοντας πως πρόκειται για μια καθιερωμένη πρακτική των κομμάτων, για την οποία όμως δεν είναι ηθικά υπερήφανος.

«Ψεύδονται, βέβαια, συνειδητά και μάλιστα γνωρίζοντας πως ουδείς πολίτης τούς πιστεύει εκείνοι που βεβαιώνουν πως το δικό τους κόμμα (αναφέρομαι στα μεγάλα) δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους με αντίστοιχα υψηλές (και φυσικά παράνομες) χορηγίες…», δηλώνει στο υπόμνημά του, όμοιο με εκείνο που είχε προ ετών καταθέσει.

Τι είπε, λοιπόν, ο άνθρωπος που κατείχε τη δεύτερη σε ισχύ θέση στο και τότε κυβερνών ΠΑΣΟΚ; Ότι τα κόμματα (τουλάχιστον τα μεγάλα) και ασφαλώς το δικό του, του οποίου ήταν νικηφόρος «στρατηγός» στην κυβέρνηση του 1996, τα πιάνουν, μαύρα, παράνομα και ασύστολα. Έτσι απλά, όσο απλή είναι η αλήθεια.

Ο λαός, φυσικά, δεν έχει την παραμικρή επιφύλαξη γι’ αυτό. Όμως οι βουλευτές του δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα που έχει ο απλός πολίτης να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Άρα, μάλλον έντονη μαζοχιστική διάθεση τους κάνει να θέλουν να ακούνε για δεύτερη φορά αυτό που γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Ότι, δηλαδή, μεγάλοι αλλά ασύλληπτοι διακινητές μαύρου χρήματος είναι… κόμματα και βασικός κερδοσκόπος το κράτος, που παίρνει τη βενζίνη από τα διυλιστήρια 0,45 ευρώ και την πουλάει στον πολίτη του με πλαφόν… 1, 43 ευρώ, που ανεβαίνει ανάλογα με τις κερδοσκοπικές του ορέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου