ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ο Καρχιμάκης, παρά τα… 48 λευκά και 12 άκυρα

Το άγχος του Γιώργου Παπανδρέου να κινητοποιήσει τα οργανωμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπέρ της στήριξης των υποψηφίων του κόμματος για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αποτυπώθηκε στη χθεσινή σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου για την εκλογή του Μιχάλη Καρχιμάκη στη θέση του γραμματέα. Ο βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να εξασφαλίσει την ψήφο 282 μελών του οργάνου σε σύνολο 342 ψηφισάντων, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 48 λευκά και 12 άκυρα, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιτελών της Ιπποκράτους προέρχονται από δυνάμεις του «εκσυγχρονιστικού ρεύματος» και στελεχών που αντιμάχονται το μνημόνιο. Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η συνειδητή αποχή αρκετών στελεχών από τη διαδικασία, καθώς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου είναι 412.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε για μια ακόμη φορά να δικαιολογήσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ως αναγκαίο κακό για τη μετάβαση της χώρας σε ένα νέο μοντέλο υγιούς ανάπτυξης και κάλεσε τα μέλη του οργάνου να αγωνιστούν εν όψει των εκλογών για την επικράτηση των υποψηφίων που στηρίζει η Ιπποκράτους.

«Γι’ αυτό και σας ζητώ να συμβάλετε όλοι σας, με όλες σας τις δυνάμεις, ώστε οι υποψήφιοί μας, οι υποψήφιοι του Κινήματός μας, να είναι εκείνοι που τελικά θα επικρατήσουν και θα πάρουν στους ώμους τους το μεγάλο εγχείρημα της μεγάλης αλλαγής, που ενσαρκώνει ο ‘‘Καλλικράτης”», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα ως προς τον «Καλλικράτη» για τη μετάβαση της χώρας σε ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, που δεν συνδέεται με το «μνημόνιο».

«Είμαστε δύναμη ανατροπής, είμαστε και δύναμη συνένωσης όσων δυνάμεων θέλουν αλλαγή, μέσα από κοινούς πολιτικούς στόχους. Γι’ αυτό λέμε ‘‘όχι’’ στη συντήρηση, ‘‘όχι’’ στη στασιμότητα, ‘‘όχι’’ στις δυνάμεις που παλεύουν να κρατήσουν την Ελλάδα καθηλωμένη στο χθες, ‘‘όχι’’ σε αυτούς που, αντί να βοηθήσουν στις αλλαγές, κρύβουν την αντίρρησή τους πίσω από τη ‘‘μνημονιολογία’’», είπε.

Ωστόσο την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρούσε να πείσει το κομματικό του ακροατήριο ότι δεν πρέπει να επηρεάζεται η συμμετοχή τους στη συλλογική κυβερνητική προσπάθεια από την πολιτική του μνημονίου, ο πρωθυπουργός είχε ήδη εισπράξει για τον λόγο αυτό ένα ηχηρό όχι από τον βουλευτή του κόμματος Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για να είναι ο επόμενος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μετά την υπουργοποίηση του Χρήστου Παπουτσή. Ο κ. Παπαϊωάννου με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real fm ουσιαστικά εξήγησε ότι δεν μπορεί να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη επειδή δεν είναι σύμφωνος με την πολιτική της κυβέρνησης. «Είναι δύσκολο σε εμένα συνειδησιακά να υπερασπίζομαι κάποιες αποφάσεις που ενδεχομένως δεν συμφωνώ, όταν δεν συμμετέχω στη διαμόρφωσή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου