ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ακίνητα στο σφυρί στη Μύκονο.

Στο σφυρί βγάζει το δημόσιο ακίνητα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.Ανήκουν σε οφειλέτες της εφορίας που δεν δέχθηκαν να κάνουν διακανονισμό των χρεών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 990 οφειλέτες που, όπως είχε γνωστό τις προηγούμενες ημέρες, χρωστούσαν 6,7 εκ. ευρώ στο Δημόσιο, μόνο οι 290 προσήλθαν για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους.

Μετά τη διορία των 20 ημερών που είχε δοθεί στους οφειλέτες και δεδομένου ότι δεν εξόφλησαν τα χρέη τους οι 700 εξ αυτών, το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή να αρχίσουν να αποστέλλονται τα κατασχετήρια τα οποία θα φθάνουν έως το ύψος των οφειλών τους στην εφορία.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι οι συγκεκριμένοι οφειλέτες έχουν ακίνητη περιουσία που ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν δύο ή και τρία σπίτι στα εν λόγω νησιά!

Χαρακτηριστικά,υπάρχει οφειλέτης με 16 ακίνητα αξίας 7 εκ. ευρώ και ληξιπρόθεσμη οφειλή 115.00 ευρώ την οποία αρνείται προφανώς να εξοφλήσει, ενώ αντίστοιχα οφειλέτης με 12 ακίνητα στην κατοχή του αξίας 5 εκ. ευρώ αρνείται να πληρώσει οφειλή στην εφορία 60.000 ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου