ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Γαλάζιο "τείχος προστασίας"

Τείχος γύρω από τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Κώστα Καραμανλή υψώνουν η Ρηγίλλης και οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις και "σκευωρία του ΠΑΣΟΚ". Κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια, απαντά η κυβέρνηση
Τείχος γύρω από τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Κώστα Καραμανλή υψώνουν η Ρηγίλλης και οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για πολιτικές διώξεις και "σκευωρία του ΠΑΣΟΚ".

Η Νέα Δημοκρατία παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύηση 400.000 ευρώ για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, "η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στον Γιάννη Αγγέλου παραβιάζει βασικές Αρχές της Δικονομίας και του Ποινικού Δικαίου. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που καταλαβαίνουν, πλέον, όλοι είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ δεν είναι η αποκάλυψη της αλήθειας, ούτε η διερεύνησή της μέχρι το τέλος. Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται για να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να κατασκευάσει, δήθεν, ενόχους εκ των προτέρων και να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα πελώρια λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησής του, που μας οδήγησαν στην τριμερή επιτήρηση", δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Γαλάζιο τείχος προστασίας

Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ "μιλάει για δήθεν ιδιαίτερη μεταχείριση του κ. Αγγέλου και παραβίαση των αρχών Δικαίου κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια". "Οταν μιλάμε, όμως, για ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, οφείλουμε και να αποδεικνύουμε ότι το εννοούμε" τονίζει.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης δικαιοσύνης του κόμματος Τάσος Νεράντζης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι "προκαλεί κατάπληξη η μεταχείριση που επιφυλάχτηκε στον Αγγέλου, μια μεταχείριση που υπερακοντίζει σαφώς τους σκοπούς του νόμου, μια μεταχείριση που ταιριάζει σε ομολογημένα ή πολλαπλώς τεκμηριωμένα αδικήματα, μια μεταχείριση που αφορά άλλους κατηγορούμενους για άλλα αδικήματα".

Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "κατέστη πλέον φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση της σκευωρίας, που έχει στήσει το ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας, με σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, οι οποίες δεν βρίσκουν τίποτε και με ψήφιση νόμων, κομμένων και ραμμένων στα μέτρα της κατασκευής ή του εκμαυλισμού μαρτύρων".

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή απέστειλαν ανακοίνωση από το γραφείο του τέως πρωθυπουργού, στην οποία αναφέρουν ότι «η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή».

«Η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστές. Κάθε φορά, που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα, που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Όμως, οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους» καταλήγει το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά με την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Γ.Αγγέλου, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε ότι «από τη στιγμή που επεβλήθη η πρώτη ποινή στον κ. Αγγέλου, πρέπει ο κ. Καραμανλής να δείξει τη δέουσα πολιτική ευαισθησία και να τοποθετηθεί».

«Το κρυφτό που έπαιξε με την Εξεταστική του Βατοπεδίου ήταν καθοριστικό για την τύχη του πιο στενού του συνεργάτη, του κ. Αγγέλου» δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου