ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Αισιοδόξος για την οικονομία Γ. Παπακωνσταντίνου.

PapakostantinouΤην αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση στο κτίριο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την επίσημη τοποθέτηση του νέου προεδρείου της με επικεφαλής τον Ανδρέα Γεωργίου (έως τώρα αναπληρωτή προϊστάμενο του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Ο υπουργός επισήμανε, επίσης, ότι εκτός από τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμμετος, η Ελλάδα αποκαθιστά και το έλλειμμα αξιοπιστίας της, μέσω της νέας στατιστικής αρχής, και πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται στους διεθνείς οργανισμούς.

Στο μεταξύ συνέρχεται αύριο η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, με αντικείμενο το γενικότερο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και όχι μόνο τον ορισμό συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν να εξετάσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ειδικά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. Αυτό δήλωσε ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος επισήμανε παράληλλα ότι έως στιγμής δεν έχει τεθεί θέμα κατάρτισης νομοσχεδίου για νομιμοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων. Αντίθετα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, θα ξεκινήσει «σαφάρι» για τον καταλογισμό και την είσπραξη (όπου έχουν ήδη καταλογισθεί) προστίμων από όλα τα αυθαίρετα.

Για το θέμα των μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου με ληξιπρόσθεσμα χρέη, οι οποίοι διαθέτουν και ακίνητη περιουσία σε περιοχές μεγάλης αντικειμενικής και αγοραίας αξίας (π.χ. Μύκονος, Σαντορίνη, κ.λπ.), ο συγκεκριμένος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι έως προχθές, 20 Ιουλίου, που έληξε η προσθεσμία από το υπουργείο, προσήλθαν και εξόφλησαν τις οφειλές τους 230 άτομα ή περίπου το 30% του συνόλου αυτών. Για τους υπόλοιπους θα κινηθεί άμεσα η διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των πλειστηριασμών. Από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών είχαν εντοπιστεί περίπου 990 φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ, οι οποίοι κατέχουν στη Μύκονο και τη Σαντορίνη 2.917 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ έχουν συνολικά στην κατοχή τους 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου