ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Προβληματίζει η απόφαση των ελεγκτών#

Νέα αναστάτωση στον τουρισμό αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να τηρήσουν αυστηρά την χωρητικότητα του ελληνικού εναέριου χώρου
Νέα αναστάτωση αλλά και πλήγμα στον τουρισμό αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να τηρήσουν αυστηρά την χωρητικότητα του ελληνικού εναέριου χώρου.

Οι ελεγκτές μπορεί να ανέστειλαν την 24 απεργία που είχαν εξαγγείλει για τις 25 Ιουλίου που κρίθηκε παράνομη, ωστόσο η απόφασή τους να μην εξυπηρετούν περισσότερα αεροσκάφη από εκείνα που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί, αναμένεται να επιφέρει ένα ακόμη πλήγμα στον κλάδο του τουρισμού.

Η απόφαση των ελεγκτών μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις και ταλαιπωρία σε έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς την Κυριακή.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς το αεροδρόμιο ελευθέριος Βενιζέλος μπορεί να εξυπηρετεί 44 πτήσεις την ώρα. Για την Κυριακή είναι προγραμματισμένες 526 πτήσεις. Οι περισσότερες θα γίνουν κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεκάδες αεροσκάφη είτε θα προσγειωθούν είτε θα απογειωθούν με καθυστέρηση.

Η απόφαση των ελεγκτών που αντιδρούν στα σχέδια αναδιοργάνωσης της ΥΠΑ που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών προβληματίζει τους εκπροσώπους του κλάδου του τουρισμού, που διανύουν μία ακόμα δύσκολη χρονιά με μειωμένα έσοδα.

Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολη για τον τουρισμό, καθώς οι αφίξεις επισκεπτών στη χώρα μας παρουσιάζουν πτώση 5% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ τα έσοδα είναι μειωμένα κατά 7-9% για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι κινητοποιήσεις των ελεγκτών, που ενδέχεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, έρχονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό που έχει υποστεί απανωτά πλήγματα από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών αλλά και από τη δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό λόγω της πληθώρας των αρνητικών δημοσιευμάτων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης των ελεγκτών θα συνεδριάσει εκ νέου σύντομα προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων επεσήμανε ότι πλήγμα αποτελεί ακόμα και η ανακοίνωση της απεργίας, υπογραμμίζοντας ότι η κάθε καθυστέρηση δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε μία ήδη βεβαρημένη περίοδο.

Είπε ακόμα, ότι τους προκαλεί ερωτηματικά η απόφαση των ελεγκτών και ενδέχεται να διερευνήσουν νομικά την υπόθεση. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κ. Τελώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου