ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Κυβέρνηση και κερδοσκόποι συνεργάστηκαν για τη διόγκωση του χρέους μας;


«Πρέπει λοιπόν να ενημερωθεί η Βουλή σχετικά με το ποια απ’ τα μέτρα αυτά που προτείνουν οι διεθνείς οργανισμοί ίσχυαν και ποια ισχύουν σήμερα στο Σύστημα Διακανονισμού Άυλων τίτλων της Τράπεζας της Ελλάδος. Η συζήτηση δεν είναι θεωρητική, αλλά πολύ πρακτική. Όπως τονίζουμε στην από 19.05.2010 ερώτησή μας, η προσπάθεια του πρωθυπουργού της χώρας να αποκαλύψει τους κερδοσκόπους στις διεθνείς χρηματαγορές θα ήταν λειψή αν στην ίδια μας τη χώρα δεν έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την οχύρωση του Συστήματος Άυλων Τίτλων της Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω του οποίου διακανονίζονται οι συναλλαγές στα ελληνικά ομόλογα.

Το ζήτημα αυτό είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει, λοιπόν, να πεισθεί η Βουλή πως τα μέτρα που ισχύουν και εφαρμόζονται σήμερα είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και πως αποκλείουν κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος των ελληνικών ομολόγων. Από τα έγγραφα που μας δόθηκαν καθόλου δεν έχουμε πεισθεί πως συμβαίνει αυτό. Αντίθετα, μάλιστα, οι φόβοι μας εντείνονται».

Αν αυτό το ιστορικό, πραγματικά, κείμενο -επειδή τέτοια κείμενα δεν φτάνουν στη Βουλή συνήθως- δεν ήταν ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχουσα τη Βάσω Παπανδρέου, εναντίον του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης… του ΠΑΣΟΚ, θα είχε μικρότερη σημασία. Τώρα, όμως, είναι βόμβα μεγατόνων που απειλεί τη Βουλή περισσότερο από τους πολίτες που προσπάθησαν να την εκπορθήσουν στις πρόσφατες διαδηλώσεις. Και το μέγεθος της βόμβας αυξάνεται από το γεγονός ότι είναι η δεύτερη όμοια μέσα σε δύο μήνες.

Οι 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δηλώνουν ότι το υπουργείο Οικονομικών με «επιχειρησιακό βραχίονα» την Τράπεζα της Ελλάδος δεν παίρνει, συστηματικά, μέτρα κατά της διεθνούς κερδοσκοπίας, όπως έχουν πάρει οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και διευκολύνει «ήδη από το Φεβρουάριο του 2009 τις ανοιχτές πωλήσεις και συνακόλουθες κινήσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας εναντίον των ελληνικών ομολόγων», κι επιπλέον με αποφάσεις της Τ.τ.Ε. «χαλαρώνει το όποιο προστατευτικό πλαίσιο υπάρχει»!

Τι παραπάνω να αποκαλύψουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ; Τα λένε όλα. «Οι ενέργειες της Τ.τ.Ε. το Νοέμβριο 2009 με την απόφαση για κατάργηση της υποχρεωτικής δημοπρασίας και την αυτοματοποιημένη επανεισαγωγή των μη διακανονισθεισών συναλλαγών για 10 επιπλέον ημέρες διευκόλυναν αντικειμενικά τους κερδοσκόπους σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, κάτι που το πληρώνει η χώρα και οι πολίτες πολύ ακριβά».

Τους ακούσαμε; Και τι κάνουμε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου