ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Υπουργείο Οικονομίας: Κανόνες διαφάνειας στη λιανική αγορά

Νέοι κανόνες διαφάνειας καθιερώνονται στις προωθητικές ενέργειες από επιχειρήσεις λιανικής πώλησης για συσκευασμένα προϊόντα με αγορανομική διάταξη που υπέγραψε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.


Με την διάταξη καθιερώνονται νέοι κανόνες διαφάνειας στις προωθητικές ενέργειες με γνώμονα τη διασφάλιση των οικονομικών συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού και η διάταξη τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να δοθεί εύλογος χρόνος προσαρμογής στις επιχειρήσεις.


Στόχος του υπουργείου είναι οι «καθαρές» τιμές στο ράφι, ώστε να διασφαλίζεται ότι πράγματι προκύπτει εμφανές όφελος για τον καταναλωτή από κάθε προωθητική ενέργεια κατά την πώληση συσκευασμένων προϊόντων.


Τίθενται, επίσης, κανόνες για τη χρονική διάρκεια των προωθητικών ενεργειών, αλλά και για την ορθολογική τιμολόγηση των ανόμοιων προϊόντων - δώρων. Επιπλέον, απαγορεύονται οι προωθητικές ενέργειες, για προϊόντα των οποίων οι τιμές έχουν αυξηθεί έως και τρεις μήνες νωρίτερα, όπως και η διαμόρφωση υψηλότερων τιμών ανά μονάδα προϊόντος κατά τη διάθεση με προωθητική ενέργεια, από τις τιμές που εφαρμόζονται κατά τη μεμονωμένη πώληση των ίδιων προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου