ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Παρουσιάστηκε η νέα Στατιστική Αρχή

Αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας εξέφρασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την παρουσίαση της νέας Στατιστικής Αρχής. «Οι θυσίες αρχίζουν να αποδίδουν» είπε.

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου προεδρείου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, επικεφαλής της οποίας τίθεται ο Ανδρέας Γεωργίου, έως τώρα αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ.
«Oι θυσίες αρχίζουν και αποδίδουν»

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα τους τελευταίους οκτώ μήνες, «δύσκολα βήματα, για τα οποία ζητήσαμε από τους Έλληνες πολίτες να κάνουν θυσίες, μερικές φορές πολύ μεγάλες θυσίες». Τόνισε όμως πως «αυτές οι θυσίες αρχίζουν και αποδίδουν, γιατί έχουμε καταφέρει να συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας».

Παρουσιάστηκε η νέα Στατιστική Αρχή

Ο υπουργός επεσήμανε ότι εκτός από τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, η Ελλάδα αποκαθιστά και την αξιοπιστία της, μέσω της νέας στατιστικής αρχής, και πλέον δεν θα υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται στους διεθνείς οργανισμούς.

Οι νέοι επικεφαλής της Αρχής

Παρουσιάζοντας τους επικεφαλής της νέας Αρχής ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε: «Σήμερα, αναλαμβάνει επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής ο Ανδρέας Γεωργίου, ένας Έλληνας της Διασποράς, ένας άνθρωπος που η επαγγελματική του πορεία δείχνει ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για την κατάλληλη θέση.
Ο κ. Γεωργίου έχει δουλέψει για πολλά χρόνια, για δεκαετίες, στο εξωτερικό - το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Έχει λαμπρές σπουδές και έχει υποβάλλει την παραίτησή του από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να επιστρέψει και να δουλέψει στην Ελλάδα, όπου μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο.

Είναι ένας άνθρωπος ήρεμος και ταυτόχρονα αποφασισμένος να δουλέψει μαζί σας, για να μπορέσουμε να έχουμε μια Αρχή, για την οποία να είμαστε όλοι περήφανοι και στοιχεία, στα οποία όλοι θα έχουμε εμπιστοσύνη.

Το έργο του θα το συνδράμει ο Αντιπρόεδρος της Στατιστικής Αρχής, ο Ν. Λογοθέτης. Ο κ. Λογοθέτης είναι ένα στέλεχος του ιδιωτικού τομέα, με μεγάλη εμπειρία σε ζητήματα ποιότητας, αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει πολύ την Αρχή να κάνει τις όποιες αλλαγές χρειάζεται, για να είναι μια σύγχρονη Στατιστική Αρχή, όπως στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο θα στηρίξουν τα υπόλοιπα μέλη της Αρχής, ο κ. Φιλίππου, πρώην Υπουργός και Βουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι μεγάλη τιμή που αποδέχτηκε να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι' αυτό.

Επίσης, η κυρία Γεωργαντά, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με λαμπρό επιστημονικό έργο, ο κ. Τσιμογιάννης, εκπρόσωπος από την Τράπεζα της Ελλάδος και ένας άνθρωπος που όλοι όσοι ασχολούνται με τα στατιστικά τον έχουν γνωρίσει, η κυρία Μπαλφούσια, ερευνήτρια επίσης με πολύ γνωστό έργο και με πορεία στα ζητήματα αυτά. Και βεβαίως, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο κ. Σκορδάς. Διότι η βούλησή μας από την αρχή ήταν, στο νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί, να εκπροσωπείται και να εκφράζεται και η συνολική βούληση των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου