ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Μπαταξήδες με βίλες στα νησιά

Στην τσιμπίδα της εφορίας πιάστηκαν 990 οφειλέτες του δημοσίου.Παρότι κατέχουν, μόνο σε Μύκονο και Σαντορίνη, 2917 ακίνητα αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, χρωστάνε στο δημόσιο ποσά που συνιστούν πρόκληση για χιλιάδες «κοινούς - φορολογουμένους».
Διορία μέχρι τις 20 Ιουλίου για να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους, δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε 990 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που κατέχουν συνολικά 2917 ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη συνολικής αξίας 288 εκ. ευρώ.
Οι 990 μεγαλοοφειλέτες προέκυψαν ύστερα από στοχευμένη διασταύρωση του περιουσιολογίου ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές, για φορολογούμενους με βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη. Η διασταύρωση αφορούσε ακίνητα μεγάλης εμπορευσιμότητας, εν προκειμένω στη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Συνολικά εντοπίστηκαν 990 υπόχρεοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ.

Οι 990 αυτοί οφειλέτες αυτοί κατέχουν στις συγκεκριμένες δύο περιοχές 2.917 (!) ακίνητα αντικειμενικής αξίας 288.389.719 ευρώ, ενώ συνολικά, σε ολόκληρη τη χώρα, στην κατοχή τους βρίσκονται 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ...

Το Υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές με τις οποίες παρέχει στους οφειλέτες που αφορά η συγκεκριμένη διασταύρωση χρονικό περιθώριο μέχρι την 20η Ιουλίου για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού.

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας των είκοσι μεγαλύτερων οφειλετών με σημαντικής αξίας ακίνητη περιουσία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου