ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Συνελήφθη ο "βομβιστής" του "Ξενία"

Ενας 32χρονος πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο κατασκευαστής της βόμβας που βρέθηκε χθές στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του ξενοδοχείου "Ξενία" στην Πάρνηθα.
Ο 32χρονος κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει την ΕΛΑΣ για διάφορα αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου ενώ κατά τη σύλληψη του βρέθηκαν επάνω του και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο 357 και 12 φυσίγγια των 0.38 mm.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι κατασκεύασε τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό πριν από περίπου 20 ημέρες πειραματικά και επιχείρησε να τον πυροδοτήσει ανεπιτυχώς με τηλεκοντρόλ από κοντινή απόσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο μηχανισμός αποτελείται από μία φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μία μπαταρία αυτοκινήτου 12 Volt και έχει συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη.

Από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ο μηχανισμός θα χρησιμοποιείτο σε διάπραξη κάποιας εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πηγές τις αστυνομίας, ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με ρόλο «εκτελεστή» σε υποθέσεις εκβιασμών, είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει παρόμοιο μηχανισμό σε χτύπημα εναντίον νυχτερινού κέντρου.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου