ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Γενική παράλυση

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: ΑΥΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακινητοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα μείνουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα, λόγω της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Χωρίς μέσα μεταφοράς

Όπως αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι, από σήμερα τα μεσάνυχτα και για 24 ώρες δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου ενώ στον ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν μόνο τα λεγόμενα δρομολόγια κοινωνικών αναγκών. Πάντως, τα τρένα του ΟΣΕ θα κινηθούν κανονικά σήμερα, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να αναστείλει την προγραμματισμένη για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας της.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ενώ, λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, δεκάδες πτήσεις της Olympic Air και της Aegean Airlines θα ακυρωθούν και άλλες θα αλλάξουν ώρα αναχώρησης.

Συγκεντρώσεις και πορείες

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι τελωνειακοί αλλά και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς θα απεργήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι δημοσιογράφοι. Ως αποτέλεσμα την Πέμπτη δεν θα μεταδοθεί καμία ειδησεογραφική και ενημερωτική εκπομπή στα ηλεκτρονικά μέσα ενώ την Παρασκευή δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα. Οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως και αύριο, ενώ τη συμπαράστασή της προς την απεργία εξέφρασε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Οι εργαζόμενοι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και αυτοί του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου