ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Τα επτά (και βάλε) κακά της ελληνικής Τηλεόρασης… ΣΗΜΕΡΑ θ’ ασχοληθούμε με την ελληνική Τηλεόραση. Φυσικό, άλλωστε, αφού τουλάχιστον το ένα τέταρτο της ζωής μας το περνάμε μπροστά στη μικρή οθόνη…
ΔΕΝ ξέρω τι φταίει, αλλά η Τηλεόρασή μας πάει από το κακό στο χειρότερο!..
Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγω, καθώς οι καλοκαιρινές επαναλήψεις στο πρόγραμμά της μας θυμίζουν ότι παλαιότερα είχαμε κάπως καλύτερη Τηλεόραση…
***
ΕΝ συντομία θα καταγράψω σήμερα τις τρεις – τέσσερις κακές πλευρές της σημερινής TV.
* Η ακατάσχετη διαφήμιση… Υπάρχουν κοινοτικοί κανόνες της Κομισιόν που καθορίζουν ότι για κάθε ώρα προγράμματος επιτρέπονται μόνο 12 λεπτά διαφήμισης κι αυτά «σπασμένα» σε τρία τετράλεπτα.
Ε, λοιπόν, σήμερα, φθάσαμε στο αντίθετο: Σε κάθε 60 λεπτά… διαφήμισης ζήτημα είναι αν βλέπουμε 10 λεπτά πρόγραμμα!..
(Μετρήστε με το ρολόι σας το διάστημα από 9 παρά τέταρτο που τελειώνουν τα δελτία ώς τις 10 και θα με θυμηθείτε!..).
***
* ΤΙ είναι πάλι αυτή η επιδημία στα Κανάλια με τη μαγειρική;
Σε όποιο Κανάλι ν’ ανοίξεις την τηλεόρασή σου, σε εκπομπή μαγειρικής θα πέσεις! Επιτέλους, έχει παραγίνει το μαγειρικό κακό!..
Κάποτε είχαμε τη συμπαθή Βέφα Αλεξιάδου και μόνο. Σήμερα κατέκλυσαν την ελληνική Τηλεόραση οι πάντες, από τον Μαμαλάκη και τον Μποτρίνι ώς τους ξενόφερτους σεφ Ράμσεϊ, Ολιβερ κ.ά.
***
* ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΕΣ οι ελαφρές εκπομπές («κουτσομπολίστικες» τις λένε).
Αλλά ανιαρές έως εξοργιστικές έγιναν κι αυτές, αφού όλες, μα όλες, ανακυκλώνουν τα αυτά και ασχολούνται με τα ίδια και τα ίδια δέκα επώνυμα πρόσωπα!..
Σε όποιο Κανάλι κι αν σταθείς για τη Μενεγάκη ή τον Λάτσιο θα σε «ενημερώνουν», για τη Δέσποινα Βανδή που πήγε στην πλαζ με τα παιδιά της, για τη Βάσια Λόη που αλλάζει Κανάλι, για τον Σάκη Ρουβά που έφαγε παγωτό χωνάκι (ειδησάρα, ε;), για τα… νέα παπούτσια της Ζέτας Μακρυπούλια ή για το μίνι της Ρούλας Κορομηλά!..
(Τηλεόραση για… κρετίνους!).
***
ΥΠΑΡΧΟΥΝ και άλλες ζοφερές τηλεοπτικές πλευρές, όπως τα απέραντα και ΜΟΝΟΘΕΜΑΤΙΚΑ (και συνήθως και μονόπλευρα) δελτία ειδήσεων κ.ά.
Αλλά επ’ αυτών σε προσεχές άρθρο – ρεπορτάζ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου