ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μόνη λύση η ρήξη με το παρελθόν

Η ΝΔ «ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ» ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Η δυναμική υποστήριξη του κατηγορούμενου για πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου κ. Γιάννη Αγγέλου από την ηγεσία της ΝΔ μπορεί να έχει μεγάλο πολιτικό και εκλογικό κόστος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.«Προφίλ» ασυμβίβαστου

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς έχει τη δημόσια εικόνα ενός ασυμβίβαστου πολιτικού, ο οποίος δεν διστάζει να παίρνει μεγάλα ρίσκα όταν πιστεύει ότι κάτι είναι σωστό. Ο κ. Σαμαράς αναδείχτηκε στην ηγεσία της ΝΔ μέσα από μια πρωτόγνωρη διαδικασία λαϊκής συμμετοχής στην εκλογή του ηγέτη και υποστηρίζει μια φιλόδοξη στρατηγική εξόδου της χώρας από τους περιορισμούς του μνημονίου.

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ΝΔ προσπαθεί να οργανώσει, σε εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, την ανάκαμψή της, η εμπλοκή της στο πλευρό των πρωταγωνιστών των σκανδάλων της καραμανλικής περιόδου αδυνατίζει το πολιτικό μήνυμα και υπονομεύει την προοπτική της.

Για να επιτύχει η στρατηγική της ρήξης που εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς, πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς συμβιβασμούς και εξαιρέσεις. Η κοινή γνώμη, ευρύτερη και παραταξιακή, δεν τρέφει καμία συμπάθεια για τον κ. Αγγέλου και τους ομοίους του. Όλοι τους υπήρξαν δημιουργήματα της διαπλοκής, πρωταγωνίστησαν σε μια ιδιόμορφη παραεξουσία που στήθηκε γύρω από τον τότε πρωθυπουργό κ. Καραμανλή, προκάλεσαν τεράστια προβλήματα για τη χώρα και για την παράταξη στο όνομα της οποίας δραστηριοποιήθηκαν.

Πολιτικό δώρο

Σπαταλώντας τις δυνάμεις της υπέρ του κ. Αγγέλου και άλλων πρωταγωνιστών των σκανδάλων της καραμανλικής περιόδου, η ΝΔ προσφέρει ένα ανέλπιστο πολιτικό δώρο στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Η τελευταία εφαρμόζει μια πολιτική που δεν έχει σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Βασική πολιτική άμυνα της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι η συνεχής αναφορά στα λάθη, τις παραλείψεις και τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Καραμανλή, που συνέβαλαν στην εκδήλωση της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση Παπανδρέου θέλει να δώσει την πολιτική μάχη στο πεδίο των σκανδάλων της περιόδου Καραμανλή για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της και να κάνει πιο δύσκολη την ανασύνταξη των «γαλάζιων» δυνάμεων. Η ταύτιση της ΝΔ με τον κ. Αγγέλου και πολιτικούς παράγοντες με ανάλογη συμπεριφορά μπορεί να έχει σχέση με τις εύθραυστες εσωκομματικές ισορροπίες, δεν εκφράζει, όμως, τον κόσμο της ΝΔ ούτε την ευρύτερη κοινή γνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου