ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τους επιτέθηκε και τους κάλεσε σε συνεργασία

Παρουσιάζοντας το «Φόρουμ για την Ελλάδα» η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ξιφούλκησε κατά ΝΔ, ΠαΣοΚ και Αριστεράς
Δημιουργώντας ένα πολιτικό πρόπλασμα που θα της επιτρέψει να προχωρήσει αργότερα στην ίδρυση του κόμματός της, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε χθες στο Ζάππειο την ίδρυση του «Φόρουμ για την Ελλάδα». Η ανεξάρτητη βουλευτής προχώρησε σε «συνολική πολιτική παρέμβαση» , όπως έλεγαν οι στενοί συνεργάτες της, χρησιμοποιώντας την προσωπική της ιστοσελίδα για να προσελκύσει νέους ανθρώπους σε μια «νέα αρχή».

Η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε ταυτόχρονα τους 53 πρώτους συνεργάτες της οι οποίοι θα συμμετέχουν στον όμιλό της και κάλεσε όλους τους πολιτικούς χώρους σε συνεργασία. Συγχρόνως όμως εξουδετέρωσε και κάθε δυνατότητα προσέγγισης στελεχών από τα παραδοσιακά κόμματα καθώς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΠαΣοΚ, της ΝΔ και της Αριστεράς, αποτρέποντας κάθε δυνατότητα πολιτικής σύνθεσης.

Η πρώην υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής προς τις δεσμεύσεις που ανέλαβε λόγω του μνημονίου και παράλληλα να δημιουργήσει μέσα από την κρίση τη δυνατότητα να μη χαθεί η «τελευταία ευκαιρία εκσυγχρονισμού της χώρας» όπως τη χαρακτήρισε.

Η κυρία Μπακογιάννη επιφύλαξε σκληρή κριτική για τη ΝΔ, από την οποία διαγράφηκε λόγω της ψήφου της υπέρ του μνημονίου. «Η ΝΔ» είπε «αντί να πιέζει την κυβέρνηση να κινηθεί πιο γρήγορα,πιο αποφασιστικά, πιο ριζικά, επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει κομματικό όφελος. Αντί να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική και να λειτουργήσει ως σοβαρή αντιπολίτευση με υπεύθυνες προτάσεις, καταφεύγει στον λαϊκισμό, στη λογική του ώριμου φρούτου, στην αφελή συνθηματολογία. Επαναλαμβάνει πλήρως όλες εκείνες τις τακτικές που οδήγησαν το πολιτικό σύστημα στη σημερινή απαξία.Το μόνο που δεν λέει η ηγετική ομάδα της ΝΔ» εξήγησε η κυρία Μπακογιάννη «είναι τι θα γινόταν στη χώρααν η Ελλάδα δεν κατάφερνε να πάρει τη χρηματοδότηση αυτή».

Από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση στη σκληρή κριτική της ανεξάρτητης βουλευτού. Κύκλοι της Ρηγίλλης έλεγαν ότι «δεν ασχολούμαστε με την κυρία Μπακογιάννη».

Από την κριτική της κυρίας Μπακογιάννη δεν ξέφυγε το ΠαΣοΚ. «Η κυβέρνηση» είπε, «βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις. Το ΠαΣοΚ αδυνατεί να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες αλλαγές. Εγκλωβισμένο στις αντιφάσεις και στο λαϊκίστικο παρελθόν του, το ΠαΣοΚ περιορίζεται στο να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά ελλείμματα κόβοντας συντάξεις και παγώνοντας μισθούς αντί να αντιμετωπίσει δραστικά το έλλειμμα του ΟΣΕ,να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα, να πυροδοτήσει την ανάπτυξη» .

Οσο για τα κόμματα της Αριστεράς η κυρία Μπακογιάννη παρατήρησε ότι «έχοντας εξασφαλίσει μια ιδιότυπη, χρόνια πολιτική ασυλία, βρίσκονται σε υπαρξιακή κρίση,χωρίς αίσθηση της πραγματικότητας και των ευθυνών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου