ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Πολυφωνίας... συνέχεια στο ΠαΣοΚ

Βολές στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού από τον Απ. Κακλαμάνη και για τα χρέη των νοσοκομείων από τον Εκτορα Νασιώκα
Σαν τις θερινές πυρκαϊές ξεπηδούν τα μέτωπα στο ΠαΣοΚ. Αν και η κυβέρνηση ξεμπέρδεψε με το περίπλοκο ζήτημα του Ασφαλιστικού, η... πολυφωνία στο εσωτερικό της δεν τής επιτρέπει να εμφανίσει ενιαίο πρόσωπο. Από το Μέγαρο Μαξίμου μεταδίδεται ότι ο Πρωθυπουργός επιθυμεί να σβήσουν τις εστίες όσο είναι νωρίς και για τον λόγο αυτόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής ανέλαβε να συνομιλήσει με όλες τις «ανήσυχες» πλευρές και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ωστόσο στο παρασκήνιο η κυβερνητική παράταξη δεν βρίσκει ηρεμία εξαιτίας των σεναρίων για ανασχηματισμό. Παρ΄ ότι οι στενοί συνεργάτες του κ. Γ.Παπανδρέου διαψεύδουν ότι επίκεινται αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, όλοι προσπαθούν να μαντέψουν πότε θα γίνουν και επειδή αρκετοί βολιδοσκοπούν, αλλά και βολιδοσκοπούνται από το πρωθυπουργικό περιβάλλον, αναδιατάσσουν τις δυνάμεις τους.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός συνεδριάζει στον Πόρο με τη Σοσιαλιστική Διεθνή για την παγκόσμια οικονομία και στο ΙΣΤΑΜΕ ετοιμάζουν τις προτάσεις για το κοινωνικό δίχτυ προστασίας, τα στελέχη συνεχίζουν τις αιχμηρές δηλώσεις. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης , μιλώντας στο Κανάλι 1, απάντησε ως εξής στην ερώτηση αν υπάρχουν άνθρωποι στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού που δεν τον προστατεύουν όπως οφείλουν: «Σε όλα τα περιβάλλοντα, περιλαμβανομένου και του δικού σας... Οποιος δεν κοιτάζει δίπλα του και πίσω του να δει ποιοι τον προστατεύουν, τον ακολουθούν, ποιοι είναι οι συνεργάτες του, οι φίλοι του κ.λπ. είναι καταδικασμένος να τα πληρώσει». Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε επίσης αλλαγές στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «όταν κάποιος δεν τραβάει, τον αλλάζεις» δήλωσε. Κατά των εκλογών τάχθηκε ο κ. Μιλτ.Παπαϊωάννου : «Εκλογές σημαίνει έγκλημα εις βάρος της χώρας. Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει ανάγκη από δημοκρατική σταθερότητα.Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αν γίνουν εκλογές νικητής θα είναι το ΠαΣοΚ. Αυτό είναι το θέμα;Ή να βρούμε τα λεφτά και να είμαστε συνεπείς προς τις υποχρεώσεις μας;».

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ζήτησε και ο κ. Ε. Νασιώκας, αναφέροντας σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ «Θέμα FΜ» ότι ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές, χρειάζεται κυβέρνηση εκτάκτων αναγκών. Και πρόσθεσε ότι το μνημόνιο «μάς οδηγεί σε περιοριστικά μέτρα γιατί εμείς δεν έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση. Αμα κόψουμε χέρια και πόδια δεν θα μπορούμε να περπατήσουμε». Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ επανέλαβε τις ενστάσεις του για το σχέδιο ρύθμισης των χρεών των νοσοκομείων που έχει καταθέσει το υπουργείο Υγείας. «Η Βουλή καλείται να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ.Η πρόταση που διατυπώνεται είναι ότι όσες προμήθειες πραγματοποιήθηκαν βάσει των κείμενων διατάξεων ρυθμίζονται, οι υπόλοιπες να εξετασθούν κατά περίπτωση» είπε. Το θέμα αυτό αναμένεται να προκαλέσει νέες αναταράξεις στο ΠαΣοΚ καθώς ανάλογες αντιρρήσεις έχει διατυπώσει και η κυρία Βάσω Παπανδρέου καθώς και άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Εξάλλου, σήμερα, αρχίζουν τις εργασίες τους οι δύο επιτροπές που θα καταρτίσουν το κοινωνικό πακέτο και το αναπτυξιακό σχέδιο, υπό τον συντονισμό του ΙΣΤΑΜΕ. Σε αυτές θα συμμετάσχουν οι γενικοί ή οι ειδικοί γραμματείς 12 υπουργείων, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου για τα κοινωνικά θέματα και την οικονομία, οι αντίστοιχοι τομεάρχες του ΠαΣοΚ, οι εισηγητές των ΚΤΕ και το επιστημονικό προσωπικό του ΙΣΤΑΜΕ. Στις 23 Ιουλίου έχουν προγραμματισθεί ολοήμερες, παράλληλες, συσκέψεις των δύο επιτροπών από κοινού με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, ώστε ως το τέλος του μήνα να έχουν οριστικοποιηθεί οι προτάσεις. Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι ο κ. Παπανδρέου να ανακοινώσει στις 3 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ το κοινωνικό πακέτο και το σχέδιο για την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου