ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Αγρια δολοφονία δημοσιογράφου

Δολοφονήθηκε στις 5.25 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Λίγο νωρίτερα άγνωστος είχε χτυπήσει το κουδούνι του διαμερίσματός του ζητώντας του να κατέβει αμέσως επειδή «του κλέβουν το αυτοκίνητο».
Σοκ στην κοινή γνώμη αλλά και τον δημοσιογραφικό κόσμο έχει προκαλέσει το καρτέρι θανάτου που έστησαν άγνωστοι στον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια έξω από το σπίτι του στην οδό Δαιδάλου 21, στην Ηλιούπολη.
Ο 37χρονος δημοσιογράφος, πατέρας ενός παιδιού δύο ετών, εκτελέστηκε στις 05:25 το πρωί της Δευτέρας όταν ένα άτομο -κατά μία εκδοχή ντυμένος σεκιουριτάς- χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός του και του ζήτησε να κατέβει εσπευσμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας λέγοντάς του «σου κλέβουν το αυτοκίνητο».
Αγρια δολοφονία δημοσιογράφου

Μόλις ο Γκιόλιας βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, δύο ή τρεις συνεργοί (ο αριθμός των δραστών ερευνάται από την αστυνομία) τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν είκοσι κάλυκες από δύο πυροβόλα όπλα των εννέα χιλιοστών. Τον Σωκράτη Γκιόλια έπληξαν δεκαέξι σφαίρες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες

Ακούγοντας τους πυροβολισμούς η σύζυγός του κατέβηκε αμέσως στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου αντίκρυσε τον νεκρό συζύγό της και λιποθύμησε. Παραμένει σε κατάσταση σοκ και δεν είναι σε θέση να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες.
Αγρια δολοφονία δημοσιογράφου

Λίγο μετά τις 07:10 και περίπου πέντε οικοδομικά τετράγωνα μακριά από το σημείο της δολοφονίας, η αστυνομία εντόπισε ένα καμένο ΙΧ, το οποίο δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες. Σύμφωνα με την αστυνομία το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τον Αλιμο το Σάββατο, κλοπή που είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του σε τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξετάζουν οι αστυνομικοί, οι δράστες είχαν «μεταμφιεσθεί» χρησιμοποιώντας στολέες που παρέπεμπαν σε υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι ή άνδρες της δημοτικής αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις.

Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει το «Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ζωής» της Ασφάλειας γεγονός που αποκλείει, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου