ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Λοβέρδος: Κάποιοι μας κοροϊδεύουν

Σύμφωνη προς το Σύνταγμα και τη νομολογία θα είναι η νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ακυρώνονται αυξήσεις που δίδονται μέσω Διαιτησίας, διαβεβαίωσε ο Α. Λοβέρδος στη Βουλή.
Κινούμενη στο πλαίσιο του Συντάγματος και σύμφωνη με τη νομολογία των δικαστηρίων θα είναι η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση που θα ακυρώνει αυξήσεις που έχουν δοθεί μέσω αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), διαβεβαίωσε από τη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο υπουργός Εργασίας επικαλέστηκε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων, και η οποία προβλέπει πάγωμα μισθών το 2010, και στηλίτευσε εμμέσως πλην σαφώς τις αποφάσεις του ΟΜΕΔ.

Λοβέρδος: Κάποιοι μας κοροϊδεύουν

«Κάποιοι ενδύονται το μανδύα του καλού και δίνουν αυξήσεις 1,5 και 2%. Δεν μπορεί να γίνεται αυτός ο εμπαιγμός, δεν μπορεί κάποιοι να μας κοροϊδεύουν» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μέσω ΟΜΕΔ έχουν δοθεί αυξήσεις από 1,5 έως 3% για το 2010 σε επτά περιπτώσεις εργαζομένων.

Απάντηση ΓΣΕΕ

Η θέση της ΓΣΕΕ είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη για την απαρέγκλιτη ισχύ των τριών σταδίων της διαβούλευσης, της μεσολάβησης και της διαιτησίας τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία και επισημαίνει πως «η δήλωση του Υπουργού Εργασίας κ. Α. Λοβέρδου περί νομοθετικής παρέμβασης για ακύρωση των αποφάσεων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στον θεσμό».
«Ο υπουργός αρέσκεται σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Η κοινωνία το έχει καταγράψει αυτό», απάντησε από τον Αθήνα 9.84 και ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς, επισημαίνοντας ότι με τις αυξήσεις που έχουν συμφωνηθεί στις κλαδικές συμβάσεις «δεν ανατρέπεται καμία πρόβλεψη του μνημονίου, από πλευράς αριθμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου