ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Αντ.Σαμαράς: Πρέπει να βγούμε από τις δεσμεύσεις του μνημονίου

Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία παρουσίασε από το Ζάππειο ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για ένα πραγματικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με ποσοτικοποιημένες εναλλακτικές προτάσεις και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Οι προτάσεις αυτές συγκροτούν τη στρατηγική της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση και την ταχύτερη αποδέσμευση της χώρας από τους όρους του Μνημονίου της τριμερούς επιτήρησης. Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την απάντηση στο ερώτημα «τι θα κάναμε εμείς ως κυβέρνηση;» προκύπτει αν υπάρχει διαφορετικός δρόμος, ο οποίος τώρα παρουσιάζεται με ολοκληρωμένο τρόπο.

Όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κατεύθυνση αυτή «δεν μας βγάζει από την κρίση, αλλά μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος κατά 8,8 δισ ευρώ. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για θυσίες με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και στόχο, τονίζοντας παράλληλα πως «απαραίτητη προϋπόθεση για τον αναπτυξιακό δρόμο είναι να βγούμε από τις δεσμεύσεις του μνημονίου και να ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου