ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ζήτησε για μάρτυρα τον Σαμαρά

Την κλήτευση των Ευ. Βενιζέλου, Μιχ. Λιάπη, Α. Σαμαρά και Π. Γερουλάνου ως πρώην και νυν υπουργών Πολιτισμού προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες για το Βατοπέδι στη σχετική Προανακριτική ζήτησε ο Γ. Βουλγαράκης.
Με αίτημα να κληθούν, ως μάρτυρες, ο συντάκτης του αρχαιολογικού νόμου Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς και οι υπουργοί Πολιτισμού (Μιχάλης Λιάπης, Αντώνης Σαμαράς και Παύλος Γερουλάνος), απάντησε ο Γιώργος Βουλγαράκης, στην προτροπή της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, να ορίσει ο ίδιος μάρτυρες για την υπόθεση.
«Είναι γνωστό ότι, από το σύνολο της δικογραφίας προκύπτει περίτρανα ότι δεν είχα την παραμικρή ανάμειξη ή εμπλοκή, στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Είναι επίσης σαφές, ότι δεν υπάρχουν πραγματικά περιστατικά που να στοιχειοθετούν οποιαδήποτε δική μου παραβατική συμπεριφορά και πολύ περισσότερο, δεν μνημονεύεται καμία διάταξη νόμου, την οποία να έχω παραβεί ως υπουργός», αναφέρει στη σχετική του επιστολή ο κ. Βουλγαράκης.

Ζήτησε για μάρτυρα τον Σαμαρά
Ετσι ο πρώην υπουργός προτείνει ως μάρτυρες για να διαφωτίσουν την υπόθεση τους εξής:

* Ευάγγελο Βενιζέλο («προκειμένου να διαφωτίσει την Επιτροπή σας για το αν ο υπουργός Πολιτισμού υποχρεούται να γνωμοδοτεί, ή να εγκρίνει, προ κάθε μεταβιβάσεως ακινήτων σε περιοχές, που είναι αρχαιολογικοί χώροι, αν δύναται με διοικητική πράξη να ακυρώνει οποιαδήποτε και οπουδήποτε, συμβόλαια μεταβιβάσεως ακινήτων, όταν το υπουργείο Πολιτισμού δεν είναι ανάμεσα στους αντισυμβαλλόμενους, αν ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως αρχαιολογικού χώρου, καταργεί τα εμπράγματα δικαιώματα στο ακίνητο, ή περιορίζει την ελευθερία διαθέσεώς του»).
* Μιχάλη Λιάπη και Αντώνη Σαμαρά («για να απαντήσουν στα παραπάνω και να διευκρινίσουν τους λόγους, για τους οποίους και οι ίδιοι δεν ακύρωσαν τις επίμαχες πράξεις μεταβιβάσεως»)
* Παύλο Γερουλάνο (για τα παραπάνω και για την από πλευράς του αποδοχή απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία η περιοχή του δάσους της Ουρανούπολης δεν είναι κηρυγμένο μνημείο, ούτε και αρχαιολογικός χώρος)

Ο κ. Βουλγαράκης, προτείνει, επίσης, να κληθούν ένας καθηγητής του Αστικού Δικαίου, ο Ι. Καρακώστας και δύο δικαστικοί λειτουργοί, οι Π. Μειδάνης και Γ. Κολιοκώστας, προκειμένου να παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με την υφιστάμενη αρχαιολογική νομοθεσία.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε πρόσφατα παραπεμφθεί στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής για παράβαση καθήκοντος, κατόπιν σχετικής πρότασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με ψήφους 167 υπέρ, 91 κατά, 17 «παρών», 1 λευκή και 6 άκυρες, στη βάση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θεώρησε την, παραχωρηθείσα στη Μονή περιοχή του δάσους της Ουρανούπολης, ως «αρχαιολογικό μνημείο, εκτός συναλλαγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου