ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Στις φλόγες η Αττική

Καίγονται πάλι Καπανδρίτι και Βαρνάβας - Εναέριες και επίγειες δυνάμεις στη μάχη της κατάσβεσης - Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαύριο - Ανοιξε η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι πάνω από τον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καπανδριτίου και τώρα καίει εκτάσεις προς τον Βαρνάβα. Κλειστή η λεωφόρος Βαρνάβα-Καπανδριτίου. Πρόσκαιρη αναζωπύρωση παρουσίασε η φωτιά στο Λαύριο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής, Γιώργο Καραμεσίνη, το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το Μικροχώρι, κατευθύνθηκε προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια προς τον Βαρνάβα. Αυτή την ώρα η φωτιά έχει διασπαστεί σε δύο μέτωπα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του Βαρνάβα με το πρώτο να είναι και το μεγαλύτερο. Η διάσπαση αυτή κάνει ευκολότερη ην προσπάθεια των πυροσβεστικών μέσων για τον περιορισμό της

Η περιοχή δεν έχει ηλεκτρικό και υπάρχει πρόβλημα με τις αντλίες των πιεστικών των σπιτιών τα οποία δεν μπορούν να αντλήσουν νερό και να καταπολεμήσουν τις φλόγες που φτάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, αλλά το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος έντεκα πυροσβεστικά αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, πάνω από 100 πυροσβέστες με 27 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και επτά υδροφόρες των δήμων.

Η φωτιά εκτείνεται σε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων σε χαράδρες της περιοχής, ενώ οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής ευελπιστούν να την έχουν θέσει υπό έλεγχο μέχρι το βράδυ παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται να κοπάσουν οι άνεμοι.

Στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοσοχοΐδης.

Αναζωπύρωση παρουσίασε νωρίτερα η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Λαύριο, αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να τη θέσουν και πάλι υπό έλεγχο.

Δύο κατοικίες υπέστησαν ζημιές, ενώ απειλήθηκαν σπίτια στον οικισμό «Πασάς». Τελικά δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν οι παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή

Ανοιξε η λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, από το 54ο ώς το 59ο χλμ.

Φωτιά, που γρήγορα τέθηκε υπό έλεγχο, ξέσπασε και στο Άνω Σούλι Μαραθώνα. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μαραθώνα στη ΝΕΤ, Σπύρος Ζαγάρης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το μοναστήρι Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά την εκδήλωσή το απόγευμα φωτιά σε περιοχή με ξερά χόρτα κοντά στο ΚΤΕΟ Αναβύσου.

Ακόμα 35 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου