ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Κυβερνητικές υπερβολές κατά του ΚΚΕ

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η σκληρή επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου κατά του ΚΚΕ οφείλεται σε λόγους τακτικής αλλά και στη διεκδίκηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ σημαντικού τμήματος της αριστερής εκλογικής βάσης.Επαναστατική γυμναστική

Το ΚΚΕ καταφεύγει το τελευταίο διάστημα στη λεγόμενη επαναστατική γυμναστική. Χρησιμοποιεί τις καλά οργανωμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ για να εμποδίσει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και να περάσει μηνύματα «αντίστασης» κατά του μνημονίου, των διεθνών οργανισμών και των πιστωτών του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται πίσω από αυτό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μαχητικός τρόπος με τον οποίο αναπτύσσει τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες του το ΚΚΕ δοκιμάζει την υπομονή και την αντοχή πολλών συμπολιτών μας. Για παράδειγμα, όταν ο Πειραιάς μετατρέπεται, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, σε πεδίο αντιπαράθεσης με διάφορες ναυτιλιακές εταιρείες, θίγονται τα καλώς εννοούμενα οικονομικά και κοινωνικά συμφέροντα ενός σημαντικού τμήματος του πληθυσμού. Ορισμένοι αδυνατούν να συνεχίσουν, σε συνθήκες ομαλότητας, την επαγγελματική τους δραστηριότητα, άλλοι βλέπουν τον προγραμματισμό των καλοκαιρινών διακοπών τους να απειλείται από τις μαζικές κινητοποιήσεις κ.λπ.

Οι δηλώσεις ανώτατων στελεχών του ΚΚΕ σύμφωνα με τις οποίες οι ταξικοί αγώνες δεν δεσμεύονται από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος πόλωσης.

Υπερβολική αντίδραση

Στις υπερβολές του ΚΚΕ η κυβέρνηση Παπανδρέου απαντά με τις δικές της υπερβολές. Σε μια περίοδο κατά την οποία θίγονται βασικά οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών, η κυβερνητική ηγεσία καταγγέλλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί το ΚΚΕ σαν επικίνδυνες για την εθνική οικονομία και την κοινωνική ομαλότητα. Ύστερα από τετραετίες ολόκληρες απεργιών «ρουτίνας», για τις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία σοβαρή αντίρρηση, αμφισβητείται το δικαίωμα έκφρασης της πολιτικής, συνδικαλιστικής αντίθεσης στις επιλογές του κ. Παπανδρέου και των συνεργατών του. Σήμερα, όμως, οι εργαζόμενοι, όποιες και να είναι οι ιδεολογικές και κομματικές τους προτιμήσεις, έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για την πολιτική που εφαρμόζεται. Οι βασικές αποφάσεις για την οικονομία και την κοινωνία παίρνονται πλέον στο εξωτερικό. Eάν δεχθούμε ότι χάσαμε μαζί με την οικονομική αυτονομία μας και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική, πολιτική διαμαρτυρία, τότε δεν μένουν πολλά πράγματα από τη δημοκρατία μας.

Πολιτική επένδυση

Επιλέγοντας τη δυναμική αναμέτρηση με το ΚΚΕ, η κυβέρνηση καλλιεργεί ευκαιριακές συμμαχίες στο χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ. Συμβάλλει ουσιαστικά στη δημιουργία ενός αντικομμουνιστικού μετώπου, στο οποίο συμμετέχουν ετερόκλητες πολιτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα η κυβερνητική ηγεσία προωθεί τη στρατηγική της σχετικής απομόνωσης του ΚΚΕ, ώστε να μη μετατραπεί η λαϊκή δυσαρέσκεια με την πολιτική που εφαρμόζεται σε αυξημένα εκλογικά ποσοστά και μεγαλύτερη επιρροή για τον Περισσό. Τόσο το ΚΚΕ όσο και η κυβέρνηση εφαρμόζουν μία πολιτική υψηλού ρίσκου, που μπορεί να τους δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου