ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Τα πρώτα προβλήματα στις πτήσεις#

Νέο πλήγμα στον τουρισμό
Τρεις ακυρώσεις πτήσεων (για Λονδίνο, Ρώμη και Βαρκελώνη), και καθυστερήσεις από 15 έως τέσσερις ώρες σε περισσότερες από 125 άλλες πτήσεις καταγράφηκαν από το πρωί της Κυριακής μέχρι τις 10 το βράδυ στο Ελευθέριος Βενιζέλος, λόγω της απόφασης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να τηρήσουν αυστηρά την χωρητικότητα του εναέριου χώρου.

Με προβλήματα, κυρίως καθυστερήσεων, πραγματοποιήθηκαν και οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αερολιμεναρχείου, οι πτήσεις πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις από 40 έως και 90 λεπτά, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες ματαιώσεις από Σάμο και Κέρκυρα.

Οι κινητοποιήσεις των ελεγκτών, που ενδέχεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, έρχονται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό που έχει υποστεί απανωτά πλήγματα από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών αλλά και από τη δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό λόγω της πληθώρας των αρνητικών δημοσιευμάτων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ένωσης των ελεγκτών θα συνεδριάσει εκ νέου σύντομα προκειμένου να αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Τελώνης, πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων επεσήμανε ότι πλήγμα αποτελεί ακόμα και η ανακοίνωση της απεργίας, υπογραμμίζοντας ότι η κάθε καθυστέρηση δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα σε μία ήδη βεβαρημένη περίοδο.

Είπε ακόμα, ότι τους προκαλεί ερωτηματικά η απόφαση των ελεγκτών και ενδέχεται να διερευνήσουν νομικά την υπόθεση. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δε θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο», τόνισε ο κ. Τελώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου