ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Μυρίζει καλοκαίρι

ΣΤΟΥΣ 37 ΜΕ 38 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με το καλοκαίρι ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο «τροπικής δροσιάς» να κάνει αισθητή την παρουσία του. Χθες εκατοντάδες κάτοικοι του Λεκανοπεδίου αναζήτησαν καταφύγιο δροσιάς στις κοντινές παραλίες της Αττικής.

Στους 37 ο υδράργυρος

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει εκτεταμένη ηλιοφάνεια, με εξαίρεση κάποιες τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της βορειοανατολικής Ελλάδας. Οι βόρειοι άνεμοι, έντασης 5 με 6 μποφόρ, που θα πνέουν στα πελάγη δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο, για να φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου και ενδεχομένως τους 38 βαθμούς Κελσίου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Τσουχτερές» μετακινήσεις

Αν και τις τελευταίες δύο εβδομάδες διαπιστώνεται έκρηξη κρατήσεων από τις αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Αυστρίας, καθώς η Ελλάδα προβάλλει ως ένας ιδιαίτερα ελκυστικός τουριστικός προορισμός λόγω των φθηνών της τιμών, οι διακοπές για αρκετούς Έλληνες φαντάζουν «πολυτέλεια».

Αιτία οι τσουχτερές μετακινήσεις, καθώς η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είναι η δεύτερη ακριβότερη στην Ε.Ε. (πίσω από την Ολλανδία), ενώ σε ιδιαίτερα δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, π.χ. Κρήτη, η τιμή της ξεπερνά και το 1,7 ευρώ/λίτρο. Αλλά και όσοι επιλέξουν κάποιο νησί θα έρθουν αντιμέτωποι με τα ιδιαίτερα αυξημένα ναύλα, λόγω και της αύξησης του ΦΠΑ. Ήδη, πάντως, αρκετές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσανατολίζονται σε προσφορές προκειμένου να αντεπεξέλθουν και στη μειωμένη έως και 15% κίνηση σε σύγκριση με πέρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου