ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πέπλο μυστηρίου με τον Γ. Αγγέλου

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, πήρε νέα προθεσμία, χωρίς όμως να γίνεται γνωστός ο χρόνος που θα απολογηθεί
Πυκνό... μυστήριο καλύπτει την ακριβή ημέρα (μέσα στην εβδομάδα ίσως και σήμερα) κατά την οποία ο Γιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, θα απολογηθεί για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, στο οποίο είναι κατηγορούμενος για "ηθική αυτουργία σε απιστία".
Η συνήγορός του, κ. Ράνια Καραμπλιάνη, είπε στο "Εθνος" ότι ο εντολέας της πήρε χθες προθεσμία και ότι θα απολογηθεί "μέσα στις προσεχείς ημέρες".

Ωστόσο για το θέμα τηρείται μυστικότητα, καθώς δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από δικαστικές πηγές η ακριβής ημέρα της απολογίας του κατηγορούμενου (κάτι το οποίο δεν είναι σύνηθες).
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Αγγέλου είχε λάβει την πρώτη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, στις 29 Ιουνίου. Το κατηγορητήριο σε βάρος του στηρίζεται κυρίως σε μαρτυρίες πολιτικών προσώπων στην Εξεταστική της Βουλής (όπως του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα) ή σε απολογίες κατηγορουμένων στην εφέτη ανακρίτρια (όπως της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη), που του έχουν αποδώσει ρόλο συντονιστή στην υπόθεση.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει στην Εξεταστική Επιτροπή ότι δεν είχε ανάμειξη στις "ιερές" ανταλλαγές της Μονής με το Δημόσιο, και το ίδιο φέρεται ότι θα ισχυριστεί και στην ανάκριση.

Προκαταρκτική
-Στο μεταξύ, χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ειρήνη Ράικου, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις σχέσεις της Μονής Βατοπεδίου με την τράπεζα Marfin.
Τη σχετική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο "μικροσκόπιο" του εισαγγελέα θα μπει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, στο οποίο επισημαίνεται ότι η Μονή Βατοπεδίου έλαβε από την εν λόγω τράπεζα δάνειο ύψους 156,9 εκατ. ευρώ χωρίς την παροχή εγγυήσεων. Ακόμη, στο εν λόγω πόρισμα αναφέρεται ότι μέρος του ποσού αυτού διέθεσε για την αγορά μετοχών του ΟΤΕ (τον Σεπτέμβριο του 2007), για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG αλλά και για επενδύσεις σε εταιρείες του Ομίλου.

Απάντηση Marfin
Η MARFIN EGNATIA BANK, με αφορμή τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι: "Η διενέργεια προκαταρκτικής της Δικαιοσύνης είναι επιθυμητή, ώστε να τερματιστεί επιτέλους η λασπολογία κατά της τράπεζάς μας. Ουδέν στοιχείο προέκυψε ή μπορεί να προκύψει που να αποδεικνύει ανάμειξη ούτε καν γνώση των σχέσεων και των συναλλαγών του πελάτη μας (Μονή Βατοπεδίου) με το Δημόσιο ή που να αφορά οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια οποιασδήποτε μορφής της τράπεζάς μας.

Οσοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε "σκάνδαλα" ματαιοπονούν. Η λάσπη δεν μας αγγίζει και η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Η Δικαιοσύνη θα μας δικαιώσει και ενώπιόν της θα λογοδοτήσουν σύντομα οι συκοφάντες από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχονται".

ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ-ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου