ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

BHMAτοδότηs

Υπό τους (νοητούς) ήχους της εισαγωγής της 5ης Συμφωνίας του Μπετόβεν (Αllegro con brio) ο κ. Π. Γερουλάνος λαμβάνει σήμερα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα στον ΕΟΤ την περίοδο 2004-2009. Μου λένε ότι στο πόρισμα έχουν περάσει από κόσκινο 174 συμβάσεις που υπεγράφησαν από το 2004 ως το 2009 για τα διαφημιστικά πακέτα του ΕΟΤ.

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή του πορίσματος έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για 10 υπαλλήλους του ΕΟΤ και του υπουργείου με αντικείμενο τα δώρα προβολής του ΕΟΤ κόστους 1,3 εκατ. ευρώ. Τα πανάκριβα δώρα είναι τα... μπαλάκια «αντιστρές», τα καπελάκια, οι γραβάτες, οι καρφίτσες για τις γραβάτες και τα Τ-shirts με το σύνθημα «Live your myth in Greece».

Μάλιστα μαθαίνω ότι εκκρεμούν κατηγορίες ότι το ποσόν έσπασε σε «σαρανταπεντάρια» για να μη γίνονται διαγωνισμοί και να διευκολύνονται οι απευθείας αναθέσεις.

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι το ΠαΣοΚ το έχει παρακάνει, αφού με την έμφαση που δίδεται στο πόρισμα στόχος είναι να αξιοποιηθεί ως τορπίλη εναντίον ιδίως του κ. Δ. Αβραμόπουλου και του κ. Κ. Μαρκόπουλου (του πρώτου και του τελευταίου υπουργού Τουρισμού της προηγούμενης κυβέρνησης που έχουν κεντρικό ρόλο και στη σημερινή Ρηγίλλης).

***

Αισιόδοξος (και δέκα χρόνια νεότερος) αισθάνεται ο κ. Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της νεοϊδρυθείσης «Δημοκρατικής Αριστεράς» εκτιμά ότι το κόμμα του αποκτά δυναμική. Οι ουκ ολίγοι πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και opinion makers της Αριστεράς (τους οποίους οι πιο «λούμπεν» αριστεροί αποκαλούν «αριστερούς του Κολωνακίου» και «απολογητές του συστήματος» ) είναι μία μόνο από τις παροπλισμένες (επί προεδρίας Αλαβάνου και Τσίπρα ) συνιστώσες του Συνασπισμού που ενεργοποιείται τώρα για να στηρίξει το νέο εγχείρημα.

Ο κ. Κουβέλης επισκέφθηκε χθες τον κ. Κ.Παπούλια για να τον ενημερώσει για την ίδρυση του νέου κόμματος. Η συνάντηση έγινε σε ζεστό κλίμα, αφού ο κ. Κουβέλης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε υποστηρίξει (ματαίως) ότι θα έπρεπε να στηριχθεί από το (τότε) κόμμα του η επανεκλογή του κ. Παπούλια στο ύπατο αξίωμα.

Θυμήθηκαν ακόμη την «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομία» , τον σύλλογο που είχε ιδρυθεί το 2001 με πρόεδρο τον κ. Παπούλια και στον οποίο συμμετείχε ο κ. Κουβέλης. Το μέγα ερώτημα είναι βέβαια αν η «κληρονομία» του κ. Κουβέλη από τον Συνασπισμό είναι αρκετή για να βάλει τη «Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή...

***

Στον ρυθμό των τοπικών εκλογών χορεύουν ήδη οι βουλευτές οι οποίοι χτίζουν ή αναπαλαιώνουν τα δίκτυα επιρροής τους. Η κυρία Ροδούλα Ζήση, πρωτοπόρος για την υπεράσπιση των δικαίων του Νομού Μαγνησίας όπου εκλέγεται, προσπαθούσε χθες να πείσει τηλεφωνικώς τον κ. Ι.Ραγκούση (στο σκίτσο) να αλλάξει τις σχετικές προβλέψεις του «Καλλικράτη» και να θεσμοθετήσει τη θέση Αντιπεριφερειάρχη Σποράδων.

Προφανώς προσπαθεί να τακτοποιήσει κάποιον από τους κομματάρχες της (και το αναφέρω για να μη νομίζει ο εν λόγω κομματάρχης ότι η βουλευτής κωφεύει στα αιτήματά του). Ο υπουργός Εσωτερικών όμως δεν κάμφθηκε από τα παρακάλια της Ροδούλας. Επέμενε ότι μια τέτοια τροποποίηση θα ήταν «αντισυνταγματική» και ότι εν πάση περιπτώσει δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή αλλαγή.

***

«Ανένδοτο κατά του μνημονίου» ξεκίνησε χθες από το Δημαρχείο Ιωαννίνων ο κ. Αντ. Σαμαράς. Δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ κατά τη διάρκεια των ιστορικών στιγμών ήταν ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κ. Τασούλας, ο Γραμματέας του κόμματος κ. Αν. Λυκουρέντζος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Στ. Καλογιάννης και ασφαλώς ο δήμαρχος κ. Ν. Γκόντας.

Ο κ. Γκόντας είχε διαμαρτυρηθεί νωρίτερα στον κ. Σαμαρά επειδή η κυβέρνηση έχει αναστείλει τη λειτουργία του προγράμματος «Θησέας» για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δηλαδή, το ΠαΣοΚ, έλεγε αργότερα στους φίλους του ο κ. Τασούλας, έχει αναποδογυρίσει ακόμη και τη μυθολογία, αφού ο Μινώταυρος (του κεντρικού κράτους) έφαγε τον Θησέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εντυπωσίασε τους παρισταμένους λέγοντας ότι η ΝΔ (που δεν φημίζεται για τα αντανακλαστικά της) έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Και επεσήμανε: «Ο Πρωθυπουργός μιλάει για πόρους, αλλά το μόνο που κάνει είναι να πηγαίνει στον Πόρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου