ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Πρεμιέρα εκπτώσεων με 70%

Ως η τελευταία ευκαιρία για την επιβίωση αρκετών εμπορικών επιχειρήσεων προβάλλει η περίοδος των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν αύριο και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Σημαντικές προσφορές

Με τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας να γεμίζουν από «λουκέτα», όπως άλλωστε κατέδειξε και η πρόσφατη έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, βάσει της οποίας από τις αρχές του χρόνου για καθεμία επιχείρηση που ανοίγει δύο κλείνουν, ο εμπορικός κόσμος ετοιμάζεται να προχωρήσει από την πρώτη κιόλας ημέρα των εκπτώσεων σε σημαντικές προσφορές.

Αν και τον τελευταίο μήνα οι προσφορές έφτασαν ακόμα και στο 50%, η πρεμιέρα των εκπτώσεων αναμένεται να συνοδευτεί από εκπτώσεις έως και 70% στα είδη ένδυσης και υπόδησης, τα οποία έχουν υποστεί και το μεγαλύτερο πλήγμα, ενώ αρκετά υψηλά εκτιμάται πως θα κινηθούν και τα ποσοστά της έκπτωσης στα οικιακά είδη, στα ηλεκτρονικά είδη, στα έπιπλα κ.ά., με αρκετούς να υποστηρίζουν πως οι φετινές θερινές εκπτώσεις θα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, ακριβώς λόγω της ανάγκης επιβίωσης για πολλούς εμπόρους.

Πάντως, μέσα σε αυτό το απαισιόδοξο κλίμα, οι θερινές εκπτώσεις ακριβώς και λόγω των χαμηλών τιμών και των εξαιρετικών προσφορών αποτελούν μια καλή ευκαιρία και για τους καταναλωτές προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές και να προμηθευτούν αγαθά που έχουν ανάγκη.

Προτροπές προς τους εμπόρους

Εν όψει και της επίσημης έναρξης των θερινών εκπτώσεων, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχει ζητήσει από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους και τις εμπορικές επιχειρήσεις να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή σε κάποια διαδικαστικά θέματα προκειμένου οι εκπτώσεις να εξελιχθούν σε μια ασφαλή και ελκυστική περίοδο ποιοτικών και φθηνών αγορών για όλους τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ζητείται από τους εμπόρους να προχωρήσουν στην αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλιάς -και συνήθως διαγραμμένης- και της νέας τιμής, όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση, κάτι που, όπως σημειώνει η ΕΣΕΕ, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σε εμφανή σημεία του καταστήματος και στα σημεία όπου εκτίθενται τα είδη. Επιπλέον, σημειώνεται πως η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της εμπορικής επιχείρησης (σε περίπτωση που αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση, π.χ. 50% έκπτωση), ενώ εφιστά την προσοχή των εμπόρων στην ακρίβεια των αναγγελιών έκπτωσης, καθώς, όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ, τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου