ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Άντληση 1,95 δισ. ευρώ από τα έντοκα γραμμάτια

Υπερκαλύφθηκε η νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του δημοσίου
Υπερκαλύφθηκε η νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του δημοσίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Το ελληνικό δημόσιο άντλησε ποσό συνολικού ύψους 1,95 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων – τη δεύτερη που πραγματοποιείται μετά την υπογραφή του μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ το Μάιο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,05%, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 3,65% της προηγούμενης έκδοση στις 20 Απριλίου.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 3,85 φορές, έναντι υπερκάλυψης 4,61 στην προηγούμενη δημοπρασία. Ο ΟΔΔΗΧ αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου 6μηνης διάρκειας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 13 Ιουλίου, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,65%.

Συνολικά υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 4,5 δισ. ευρώ και το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,625 δισ. ευρώ.

Εντωμεταξύ στην Ελλάδα έρχονται στις 26 Ιουλίου οι ελεγκτές του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν για την τελική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, ώστε να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση του δανείου ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από το μηχανισμό στήριξης το Σεπτέμβριο.

Νωρίτερα στις 21 Ιουλίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Επί τάπητος θα τεθούν τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που αφορούν στην ικανότητα αντίστασης των τραπεζικών ιδρυμάτων σε έκτακτες οικονομικές συνθήκες στα οποία συμμετέχουν και 6 ελληνικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου