ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Τα πρώτα 10

Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη από το ΣΔΟΕ γιατί δεν έδιναν αποδείξεις
Στην αναστολή λειτουργίας για μια εβδομάδα δέκα καταστημάτων του τομέα εστίασης-αναψυχής, μεταξύ των οποίων είναι και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προχώρησε το ΣΔΟΕ, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στα καταστήματα αυτά είχε διαπιστωθεί, από ελέγχους του ΣΔΟΕ, μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κατ' επανάληψη.

Σημειώνεται ότι το μέτρο του κλεισίματος καταστημάτων, εφαρμόζεται για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει και θα διευρύνει την εφαρμογή της ποινής της αναστολής λειτουργίας των παραβατικών επιχειρήσεων ως βασικό μέτρο συμμόρφωσης και φορολογικής δικαιοσύνης, καθώς πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσες επιχειρήσεις επιδιώκουν την απόκρυψη φορολογητέου εισοδήματος.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το ΣΔΟΕ, σημαντική βελτίωση παρουσιάζουν τα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία των ελέγχων που πραγματοποίησε το α΄εξάμηνο (Ιανουάριος-Ιούνιος) του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009, με το συνολικό εκτιμώμενο ύψος προστίμων και ΦΠΑ να παρουσιάζει αύξηση 104% και να αγγίζει το 1,835 δισ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παραβάσεις για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία ανήλθαν σε 99.533 και αυξήθηκαν κατά 59,5% σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο 2009.

Εξάλλου, από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου εφέτος το ΣΔΟΕ έχει πραγματοποιήσει 22.729 έλεγχους διακίνησης, 17.763 ελέγχους επιλεγμένων επιχειρήσεων και 1.410 ελέγχους παρελθόντων ετών σε επιχειρήσεις, από τους οποίους προέκυψαν 2.780 και 269.718 παραβάσεις αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου