ποιος ακούει ότι η μια μόνη καμπάνα δεν ακούει παρά έναν ήχο

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Τέλος συνεργασίας Τατιάνας - ΑΝΤ1

Το «θρίλερ» με την ανανέωση του συμβολαίου της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου με τον ΑΝΤ1 έληξε χθες με την απόφαση του καναλιού να μη συμπεριλαμβάνεται η εκπομπή της στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν. Οι συζητήσεις για το αν θα συνεχιστεί τελικά η συνεργασία της γνωστής παρουσιάστριας με τον ΑΝΤ1 είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Μάλιστα από πέρυσι ακόμη η σχέση είχε αρχίσει να κλυδωνίζεται τόσο με την κυρία Στεφανίδου όσο και με τον σύζυγό της κ. Ν. Ευαγγελάτο, με αποτέλεσμα την έξοδο του δευτέρου από το Μαρούσι. Το κανάλι θεωρούσε ότι το τηλεοπτικό ζευγάρι δεν συνάδει προς το προφίλ του σταθμού και κυρίως δεν έχει μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό 15-44, που αποτελεί πρωταρχικό στόχο του. Οπως αναφέρουν πηγές του ΑΝΤ1, κατά τη διάρκεια της σεζόν που μόλις τελείωσε δεν ήταν λίγες οι φορές που οι υπεύθυνοι του καναλιού είχαν προσπαθήσει να επέμβουν στη θεματολογία της εκπομπής «Αξίζει να το δεις» και είχαν επανειλημμένως ζητήσει από την κυρία Στεφανίδου να ασχοληθεί με θέματα περισσότερο της φιλοσοφίας του lifestyle. Η παρουσιάστρια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, όχι μόνο αγνόησε τις προτροπές της διεύθυνσης αλλά το τελευταίο διάστημα καλούσε ως σχολιαστή τον σύζυγό της στην εκπομπή.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα ο ΑΝΤ1 ξεκίνησε εκ νέου διαπραγματεύσεις με την κυρία Στεφανίδου σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί η συνεργασία τους τη νέα σεζόν. Από την πλευρά του σταθμού ζητήθηκε μείωση της τάξεως του 30% τόσο των αποδοχών της όσο και του γενικού προυπολογισμού της εκπομπής της εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Η κυρία Στεφανίδου δηλώνει δυσαρεστημένη και απογοητευμένη από τις εξελίξεις αυτές, οι υπεύθυνοι του καναλιού όμως της κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για διαπραγμάτευση. Μετά την εξέλιξη αυτή ξεκίνησε πλήθος αναρτήσεων στο Διαδίκτυο (με ένθεν και ένθεν διαρροές), με αποκορύφωμα μηνύματα του στυλ «Αντίο ΤV» στην προσωπική ιστοσελίδα της κυρίας Στεφανίδου. Εκείνο που φαίνεται όμως να ενόχλησε ιδιαίτερα τον ΑΝΤ1, όπως αναφέρουν εκπρόσωποί του, ήταν ότι η παρουσιάστρια δεν επικοινώνησε με τα στελέχη του σταθμού για να τους ενημερώσει σχετικά με το αν συμφωνούσε ή όχι με τις προτάσεις τους ή αν πρότεινε η ίδια κάτι διαφορετικό ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Εν τω μεταξύ οι συνθήκες που διαμόρφωσε η επιβολή του ειδικού φόρου 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις είχαν ως αποτέλεσμα να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι προγράμματος του καναλιού ότι στη νέα σεζόν η εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί σε καθημερινή βάση. Την περασμένη Τετάρτη σε επικοινωνία που είχε ο κ. Λάτσιος μαζί της τής ανακοίνωσε την απόφαση αυτή και παράλληλα της ζήτησε να σκεφθεί αν θα μπορούσε ενδεχομένως η συνεργασία τους να συνεχιστεί διαφορετικά.

Ενοχλημένη από τις εξελίξεις αυτές η κυρία Στεφανίδου ανήρτησε ανακοίνωση στην προσωπική της ιστοσελίδα (www.tlife.gr) όπου αναφέρει ότι αποχωρεί από τον ΑΝΤ1 και ότι βιώνει μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της επαγγελματικής πορείας της. Αναφέρει επίσης ότι είχε αποδεχθεί τους όρους του σταθμού και πως οι εξελίξεις τής προκάλεσαν κατάπληξη, δεδομένου ότι είχε μείνει με την εντύπωση πως είχαν καταλήξει σε συμφωνία. «Είναι δικαίωμα της κάθε επιχείρησης να αποφασίζει πού θα τοποθετήσει τα χρήματά της.Το μοναδικό μου παράπονο από τον σταθμό που με ανέδειξε και μου έδωσε την ευκαιρία να γίνω αυτό που είμαι σήμεραείναι ο χρόνος αυτής της ανακοίνωσης. Δεν πειράζει όμως. Εγώ κρατώ μόνο τις καλές στιγμές όλων αυτών των χρόνων της συνεργασίας και νιώθω για τον Αntenna μόνο ευγνωμοσύνη για όσα μου προσέφερε» γράφει η κυρία Στεφανίδου.

Ο σταθμός, από την πλευρά του, το διάστημα που εκκρεμούσε η «υπόθεση Στεφανίδου» έκανε πολλές επαφές με άλλες παρουσιάστριες που θα μπορούσαν να την αντικαταστήσουν, ενώ εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις για τη διαμόρφωση της απογευματινής ζώνης του καναλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου